ÚLTIMAS NOTICIAS >
| -
huelga docentes Ι violeta

Guerra de camisetas

Por: mallorcadiario.com el 27 septiembre 2013 | Comentar

guerra-de-camisetas

La manifestación convocada por los docentes para este domingo en Palma, como protesta por la aplicación del TIL, espera la llegada de miles de camisetas verdes para teñis el centro de Palma a lo largo de su celebración. Pero parece ser que no será el único color presente. Se ha puesto es marcha una iniciativa que de momento no tiene cara ni nombre, pero si una nueva camiseta. El color violeta empieza a circular en una clara “guerra” de camisetas, en las redes sociales.

Con un diseño calcado a las camisetas de la Plataforma Crida, aunque cambiando el texto, las camisetas proclaman un apoyo al TIL. “Per una educació trilingüe de qualitat”, “No a sa vaga de docents” y las banderas española, balear y de Gran Bretaña, son los puntos diferenciales respecto a la camiseta verde, además del color.

Autor: mallorcadiario.com

Archivado en: , ,

 1. Pere Joansep 27, 2013 a las 10:54Contestar

  Segur que n’hi haurà moltes, una o cap

 2. Pepsep 27, 2013 a las 11:19Contestar

  Jo li he agafat tant de oi en es catalá, que no gos entrá a un comerç que tengui es cartell lluminos en catalá, no puc. Si, aniré a un restaurant, ferretería, tenda, etc… que es digui Can Pedro, Ca na Joana, etc.. pero mai entraria a una tenda que digui Perruqueria, Pastisseria, Papereria, etc…. i se que son molts com jo.Voltros anau de manifestació, noltros no anirem a ses tendas en catalá.

  • Tomeusep 27, 2013 a las 11:50

   Fer lo que te doni la gana. Però a Mallorca i en mallorquí un lloc on venen papers sempre ha estat una papereria. En mallorquí deim paper no papel, i per això deim papereria i no papeleria. Una perruca a Mallorca sempre ha estat una perruca, i no una peluca, i t’agradi o no pastissos sempre n’hi ha hagut a Mallorca, pastels són una capdefavada. Ves allà on vulguis, només faltaria, però no diguis desbarats!!!

  • carmesep 27, 2013 a las 11:57

   Ami em passa el mateix , però amb el castellà , no poc entrar a un comerç amb el cartell amb castellá.
   Noltros també som molts

  • barcosep 27, 2013 a las 12:17

   Tomeu, es problema no es entrar o no, es que eliminau es mallorqui, o volen acabar es mallorqui que hem xerrat no parlat tota se vida no la vida. Varen llevar s’article salat des carrers, s’altre dia un il.luminat amb camiseta verda deia orgullos, que ses paraules com moix, ca, tasso, i totes ses que son mallorquines, s’han d’eliminar pq segons estudis pedagogics, son perjudicials per s’ensenyansa. Estic a favor des TIL pero amb temps, i no amb es monolingüisme català que me pareix un abus.

  • mohama-lamohasep 27, 2013 a las 12:38

   A na Carme amb tots els respectes; JA SE VEU QUE SOU MOLTS, SI,SI; I SOBRE TOT QUANT HI HA ELECCIONS; però tranquila encara falta quasi dos anys, mentres tant me fotré un frit de primer i uns potons de segon a Sineu, que per cert les agrada bastant als rojos amoratats disfressats de verd. Salut i Força

  • Jaumesep 27, 2013 a las 21:25

   Pep escriu en castellà rei, perque de 100 paraules n´hi ha 90 mal escrites.
   Una altre alternativa seria que inventis un idioma i escriguis un diccionari que es digui can pep – castellà, castellà – can pep. Així si poses Can, gent com tu no el deixarà de comprar es diccionari.

 3. ARDIPITECUSsep 27, 2013 a las 11:25Contestar

  Per un moment, la bandera britànica posada en vertical m’havia semblat “el yugo y las flechas”. Molt adequat, d’altra banda.

  • bossinotsep 27, 2013 a las 12:01

   Has tardat poc en tatxar de fatxes. Ja t’has retratat com a catalanista.

 4. Margasep 27, 2013 a las 12:16Contestar

  Independencia dels productes catalans!!!

  • Joan Algaidísep 27, 2013 a las 13:19

   Tu inclòs?? ja,ja,ja,ja,ja,ja; molt bo tio, molt bo……..

 5. angelsep 27, 2013 a las 12:40Contestar

  La diferencia es que una “verde” es fruto de la indignación sobre como trata la educación nuestros politicos y la otra “azul” no es fruto de nada, nace del propio gonbierno para intentar seguir dividiendo más a la ciudadania. Divide y vencerás. La verder sale de la calle y la azul del gobierno. Las verdes seran llevadas por el 98% de ciudadanos y la azul será llevada por el 98% de militantes, que esos SI querran ser grabados y que les hagan una lista, pero sabeis para qué??? para que les den un puesto a dedo. Esa es la diferencia de una iniciativa y de otra, más allà de estar a favor o en contra de cada postura. POr cierto, ante el deficid del SFM, una oportunidad de duplicar las frecuencias con el consiguiente dinero, pues no, el PP antepone antes sus interes que los nuestros, en fin, dan pena.

  • Joan Algaidísep 27, 2013 a las 13:23

   Creu es lladre que tots son com ell. Y yo te pregunto y los Gobiernos en una democracia de donde salen?; ha tu no sabes el significado de esa palabra, ya,ya; eso mesmo cada palo que aguante su vela.

 6. caspitasep 27, 2013 a las 12:57Contestar

  Me apuesto la cabeza a que esta majaderia es obra del Círculo Balear. Y si no al tiempo. Lo que pasa es que como ven que el movimiento anti-til es tan grande igual no tienen lo que hay que tener para hacer el ridículo.

 7. Muzungusep 27, 2013 a las 13:26Contestar

  A barco i pep. Sa veritat no vos entenc. Està clar que gent que no pensa amb claretat n’hi ha per tots costats, en referència en aquest homenet que deia que s’havien d’eliminar paraules com ca, moix, etc, tot i que no m’ho acab de creure. Però lo vostro s’ha de fer mirar. Es salat existeix i existirà sempre, aquí i a l’empordà. Com sempre se vos oblida que simplement és un registre vulgar, però ses paraules que noltros deim estan més que acceptades. Pentura no podrem escriure un text tècnic en salat, però jo aquí puc escriure com vulgui. És per fer-ne cadiretes lo hipòcrites que sou quan atacau un estandar com es català central (pentura de vic, mai de barcelona a on sa xerra amb sa “a”) i sa possa es de sa BBC o TVE com un model. Sa critica es IRL però la RAE és lo millor que hi ha. Sou uns hipòcrites. Feis una volta per el Pallars, per el Delta (a on sa diu “pic” o “granera” igual que aquí), per maó (a on hi ha moltes paraules que aquí diriem són barceloneses), o per l’Empordà a on hi ha poques coses diferents a lo xerrat aquí. Ah, i sa majoria de gent en es principat diu XERRAR mai Parlar. O Dur mai Portar. Sou uns ignorants que només xerrau amb sentiments però esteis molt mal informats i allunyats de sa realitat.

 8. Miquelsep 27, 2013 a las 13:57Contestar

  A Mallorca xerram es mallorqui no es catala, som una comunitat diferent i no pertaneixem a cap país catala, perteneixem a España.
  Es mallorqui molts el consideren un dialecte des catala pero despres de tants d’anys euria d’aser una llengo propia.
  Catalans a Catalunya!

  • Muzungusep 27, 2013 a las 15:06

   Es dia que demanem lo mateix per es castellà que sa xerra a Argentina, s’Anglès de estats units o es francés de Quebec podria “començar” a plantejar-me tal tonteria. Fins a llavors només deman que siguis més coherent. De fet, s’anglès d’Escòcia o Irlanda haurien de demanar lo mateix. Una cosa és que no te caiguin be es catalans i no vulguis un projecte en comú amb ells. Una altra ben diferent és que se diguin bojades com ses que tú dius. Un poc de cap! viatge un poquet rei meu. Ves a Austria o a Bolzano (nord d’Italia -südtirol-) i digal’s-hi que no xerren alemany a mem que te diuen quan realment casi no s’entenen. Cada país te un estandard. Es castellà te es de Valladolid i ningú diu res, ni es mexicans (i mira que mos odien). Es català té es central perque és a on hi ha més gent, pus res més. Lo altre són pardalades d’ignorant. A l’Empordà xerran salat, per tant és es mateix idioma que es nostro? o aquests tampoc valen? Ets un ignorant Miquel. I mira que en cap moment trec cap tema de país, simplement de llengo!!!!

 9. Robin de Bellversep 27, 2013 a las 14:11Contestar

  “De TIL palo, TIL astilla”

  Cada 4 anys, el mateix. Ara català, ara no català.

  No anem cap endavant. No es pot continuar així.
  Diàleg, tots hem de cedir un poc i no arribar als extrems .
  Estamos “involucionando”

  Speak please, speak

 10. baleariussep 27, 2013 a las 16:25Contestar

  https://www.facebook.com/defesameltil Camiseta azul para apoyar el TIL samarreta blava volem el TIL

 11. antonisep 27, 2013 a las 18:05Contestar

  las botas se habran puesto de momento estos de Lucmayor
  ya veremos como acaba……………….

 12. greposep 27, 2013 a las 18:08Contestar

  El TIL es la norma más progresista que se ha distado en Baleares en los últimos años. La única posibilidad que tiene un niño de Son Oliva de aprender inglés es mediante una inmersión lingüística en la propia escuela, ya que en su casa no tienen dinero para llevarlo a estudiar un año a un college inglés o a un high school americano. El inglés es una lengua absolutamente indispensable. No saber inglés es condenar a un niño a la marginación laboral en unos años. Claro, que a la clase política pijirroja esto le da igual, pues ellos sí envían sus hijos al extranjero. Hay mucha hipocresía. Si al TIL , si al inglés aunque sea en detrimento del catalán.

 13. peresep 27, 2013 a las 18:17Contestar

  Fan oi aquestes samarretes violes del Circulo Blear. Ens copien i tot amb això. De pena!!!!
  i

 14. peresep 27, 2013 a las 18:20Contestar

  Camisetes de la crida: 50000
  Violes del Circulo: 100 caps de fava

 15. Llucsep 27, 2013 a las 18:38Contestar

  Jo estic en contra des TIL, però dona gust veure s’article salat a sa camiseta morada. Tant de defensa de lo nostro, i sempre mos oblidam des mallorquí, som mallorquins o que? Idò defensam lo nostro.

 16. Irissep 27, 2013 a las 22:47Contestar

  Mallorca no perteneix a catalunya, som mallorquins! Tenim s’ha nostra propia bandera! ♥ Xerram mallorquí no catalá! VIVA MALLORCA!!!!!!!! ♥ ♥

 17. virgosep 29, 2013 a las 1:09Contestar

  me parece fantastico todo lo que estais discutiendo unos y otros, pero lo importante de todo esto es que pensarais un poquito en los alumnos de segundo de bachiller que se están jugando su futuro,,,para entrar bien preparados al examen de selectividad,,eso es lo importante !!!!! y parece que muy pocos piensan en ellos.

 18. Mariensep 29, 2013 a las 9:53Contestar

  tengo una duda existencial:
  ¿se puede reclamar respeto para la cultura balear con una bandera de otra comunidad? Una comunidad que existe desde varios cientos de años despues de que existiera el Reino de Mallorca. ¡Ah! y lo escribo en castellano para que me entienda todo el mundo y para que los catalanistas no me tachen de ignorante por no entender lo que escribo en mallorquín. Y, por favor, dejad de insultar a los que no piensan como vosotros. Me refiero a TODOS, a ambos bandos. Insultando “mostru es llautó”

 19. Mariensep 29, 2013 a las 9:54Contestar

  digo:” mostrau es llautó”

Deja tu comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*


*