www.mallorcadiario.com

50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofía Iberostar

miércoles 27 de marzo de 2019, 05:00h

Com passa el temps, ja en van 50 edicions del Trofeo S.A.R. Princesa Sofia, amb tots els seus canvis i algunes dificultats que ha sofert per subsistir, per arribar a ser una de les regates més consolidades i de més prestigi a nivell mundial.

Als seus inicis el Trofeo coincidia, més aviat la feien coincidir, en la Setmana Santa i el lliurament solia coincidir amb el divendres o dissabte Sant. En aquells temps el lliurament de trofeus tenia lloc a la Sala Magna del Poble Espanyol, era un esdeveniment molt especial, Ses Majestats els Reis Joan Carles I i Dona Sofía solien venir cada any, a vegades acompanyats per qualcun dels seus fills, normalment el Príncep Felip. Les primeres autoritats organitzaven els seus diez lliures per coincidir amb el dia del lliurament, i hi havia empentes per estar a la línea de salutació protocol·lària a l’arribada de Ses Majestats els Reis com per pujar l’escenari pel lliurament de trofeus que sempre corria a càrrec de Ses Majestats els Reis.

L’Ajuntament de Palma tenia la responsabilitat d’organitzar el protocol de l’acte del lliurament de trofeus, el meu bon amic, gran professional i estimat Pau Mateu, Mestre de Cerimònies de l’Ajuntament n’era el responsable, jo estava ben orgullós de poder col·laborar amb l’organització. Aquests dies en que la Setmana Santa era encara més especial, ja han passat.

El Trofeo S.A.R. Princesa Sofía va començar sent una regata quasi amateur especialment per la Clase Dragón amb una vintena de participants per classe i unes 15 nacionalitats. Avui acolleix als millors regatistes del món i, hi està previst que hi participin 1200 esportistes de 68 països i més de 850 embarcacions.

La presència de Ses Majestats els Reis Joan Carles I i Dona Sofía al llarg de tants anys, ha donat el gran impacte social que ha permès que el Trofeo S.A.R Princesa Sofía sigui conegut a tot el món, i que des de el regatista més novell fins als més bons hi vulguin participar.

Els darrers 15 anys ha tingut patrocinadors de tant de prestigi com Mapfre i Iberostar que han cregut amb el Trofeo S.A.R Princesa Sofía i s’han implicat amb la seva continuació com un dels esdeveniments esportius de més prestigi a Mallorca.

Un dels pilars fonament va ser en Jaime Ensenyat que va presidir el Comitè Organitzador al llarg de 35 anys i que va veure recompensada la seva feina l’any 2008 en que la Federació Internacional de Vela el va premiar amb la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu. Un guardó ben merescut.

Fa uns anys l’organització ha canviat, hi ha un nou Comitè Organitzador i una nova persona al front de l’organització protocol·lària, n’Aina Llompart, que any darrera any aconsegueix organitzar amb èxit la complexitat del Trofeo. Preparar invitacions, enviar-les, confirmacions d’assistència, preparar reunions i tots el esdeveniment relatius al Trofeo que des de ja fa uns anys es celebra a Ses Voltes (Parc de la Mar). (En la meva opinió ha perdut una mica del carisma que tenia a la Sala Magna del Poble Espanyol). Gran feina la d’Aina Llompart, excel·lent professional que enguany l’hi ha tocat organitzar ademés, la Gala del 50 Aniversari del Trofeo S.A.R. Princesa Sofía Iberostar així com a tots els actes relatius a l’esdeveniment.

La única gran diferència està en les primeres autoritats actuals que no valoren lo que significa la regata i no s’esforcen en assistir-hi, els hi és igual, si tenen que triar, primer aniran a un acte que els hi pugui donar qualque vot furtiu per les eleccions que ja s’acosten, que assistir al lliurament de premis del Trofeo que enguany estarà presidit per S.M. la Reina Dona Sofía, m’agradaria equivocar-me i que hi hagués quorum d’autoritats, tan a la Gala com al Lliurament de trofeus, el prestigi del Trofeo i la presència de S.M. la Reina Dona Sofía s’ho mereix. Per cert, al lliurament del Trofeo del 50 aniversari convida la President de les Illes Balears, se nota que la invitació l’ha redactat n’Aina Llompart que com he dit es una gran professional que coneix el protocol i enten la diferència entre la President de les Illes Balears i la President del Govern de les Illes Balears. Ara sols falta l’assistència de la President Armengol al dos actes més importants, vull pensar que sí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.