https://www.mallorcadiario.com/

Hemeroteca. Noticias con fecha lunes, 17 de octubre de 2016

Lunes 17 de octubre de 2016
POLÍTICA
10 meses sin publicar retribuciones y contabilidad

La web de transparencia de Podem (www.transparencia.podemos.info) no muestra el salario de sus cargos autonómicos electos de Balears del año 2016. Desde diciembre de 2015, los sueldos de sus cargos no han sido actualizados, por lo que suma 10 meses ocultando información de sus cargos públicos.

Lunes 17 de octubre de 2016
OPINIÓN

Sona el timbre i una nina recull la pilota per lliurar-la al professor. L’infant té vuit anys. Un estol de bigalots de devers catorze —que encara arrosseguen el cul per primària, això són figues d’un altre paner— l’envolten per pegar-li per haver-los pres la pilota. D’altres fan barrera i ho tapen perquè no es vegi l’agressió. Pel nombre de ràtios, toca haver-hi dos professors de guàrdia vigilant. N’hi ha d’haver un per cada seixanta nins –quan hom digué que ho podíem agrair al Sr. Bauzá els cadells de les NNGG s’alçuraren; idò diguem que ho podem agrair a les ràtios de la LOMQE de l’ex-ministre Wert, tant me fa!- i això vol dir que hi devia havia devers cent vint al·lots per allà. Un mestre s’havia absentat del pati ⎯ segons les versions, i això ja no quadra, tots dos⎯ per mor d’un alumne amb una deficiència. Tant se val. Es va produir una conjura dels (des)astres. Però tant és que no hi haguessin estat, que hi eren!, perquè els qui som docents sabem per experiència que el moment que sona el timbre ens en tornam disparats cap endins perquè tenim classe o feina i és un moment perfecte de distracció perquè un alumne en maçoli un altre, boti una paret per fugir o encengui una cigarreta per fumar tres pipades. L’alumna torna a classe però en qualque moment s’assabenten els membres de l’equip directiu del que ha passat. Quan al migdia la vénen a cercar els pares, els mestres proven de fer la farina blana però després sa mare escolta la filla i se l’enduu a urgències. El que li han fet a la nina no té perdó de Déu i la directiva va ser negligent en llur actuació siguin les ferides de la gravetat que siguin.

L’endemà tots els diaris n’anaven plens, tota la televisió espanyola amb Ana Rosa Quintana al capdavant era a la porta del CEIP Anselm Turmeda —una notícia mallorquina, si arriba via Madrid, té salconduit per sortir un segonet de no res a TV3—, en parla Carles Francino a l’emissora de més audiència en el programa de més seguiment de la SER, i salvant les distàncies, un servidor encara fa més llenya de l’arbre caigut amb aquest article d’avui. Fiscalia ja ha sortit en contra de tots els companys del gremi perquè deixem fer feina a la justícia. Les ferides sembla que serien manco greus del que hem difós entre tots els jornalistes i sa mare va exagerar molt.

Però hi ha una cosa que és el que em preocupa més de tot plegat. I és la denigració a què han caigut de fa estona els professors. S’hauria d’aclarir ben bé on era l’altre professor que tocava estar en el pati —si l’altre havia sortit amb un alumne amb problemes per força major estaria exonerat—, tenint en compte que un docent és un ésser humà i no un superheroi, l’equip directiu certament hauria errat en fer la farina blana i no actuar immediatament que conegué els fets, però alerta, la culpabilitat no pot caure exclusivament en els mestres, la víctima fàcil, l’ase dels cops. I qualcú que m’expliqui perquè aquests menors són inimputables perquè no ho entenc ni ho vull entendre.

Aquí hi ha uns responsables que són aquests energúmens de catorze anys que si són bons per pegar també han de ser bons per ser expulsats temporalment i reubicats en altres centres —ens tornam a equivocar si els ho perdonam tot per ser menors i no els volem crear un trauma que els duri de per vida. A la pobra nina sí que li durarà de per vida, i als pares, i als mestres, i a la directora! I si qualcú ha d’anar a raure al reformatori que hi acabi. Als EUA als setze ets bo per menar, però també per anar a presidi. Els nord-americans ja sabem que són un extrem —en part deplorable, basta mirar la campanya de Donald Trump—, però nosaltres som l’altre, els acomplexats, els políticament correctes, els de «What a wonderful world» i ja n’hi ha d’haver prou de tanta comèdia.


Lunes 17 de octubre de 2016
OPINIÓN

Lunes 17 de octubre de 2016
OPINIÓN

Lunes 17 de octubre de 2016
EDITORIAL

Lunes 17 de octubre de 2016
OPINIÓN

Lunes 17 de octubre de 2016
EDUCACIÓN
Donde fue agredida la niña de 8 años

Además, piden que los grupos parlamentarios que quieran recojan "el sentir de los firmantes y formulen" ante la Cámara autonómica la petición de realizar esta comisión de investigación.

Lunes 17 de octubre de 2016
MUNDO

Lunes 17 de octubre de 2016
MUNDO

Lunes 17 de octubre de 2016
SOCIEDAD

Lunes 17 de octubre de 2016
POLÍTICA

Lunes 17 de octubre de 2016
MEDIOS

Lunes 17 de octubre de 2016
MEDIOS

Lunes 17 de octubre de 2016
SOCIEDAD
Con Florentino Pérez y Juan Miguel Villar Mir

El motivo, según ha apuntado su abogado durante la lectura de las preguntas que hubiera querido formular a Correa --que se ha negado a contestar a las defensas y sólo responderá a su abogado-- fue la contratación, por parte del PP, de una nueva empresa para la organización de sus actos, Free Handicap.

Lunes 17 de octubre de 2016
SANIDAD
Sólo el 47,3%

Como un año más, los mayores de 65 años son uno de los principales grupos de riesgo en los que se recomienda la vacunación como "medida más eficaz para prevenir la gripe y sus complicaciones", según Sanidad, que también la aconseja en niños o adultos con determinadas patologías de base, mujeres embarazadas y profesionales sanitarios, entre otros.

Lunes 17 de octubre de 2016
SOCIEDAD
0,8 por cada 1.000 habitantes

A nivel nacional, el número de demandas de disolución matrimonial -separaciones y divorcios- ha descendido un 2,7 por ciento en el segundo trimestre del año respecto del mismo periodo de 2015.

Lunes 17 de octubre de 2016
SOCIEDAD
Entre los detenidos está el jefe del departamento, Miquel Femenías

Las sucesivas prórrogas del contrato del servicio de la ORA en Palma están en el foco de las investigacioens del juez que ha ordenado esta cadena de detenciones. La Policía Nacional ha actuado en diversas dependencias del Ajuntament de Palma hasta llegar a un total de ocho detenciones.

Lunes 17 de octubre de 2016
SOCIEDAD
Para un total de 6 premios

A partir de la edición de este año los premios cambian de formato y de concepto, pero sin perder la esencia con la que fueron creados los Premios Consell de Mallorca a la Solidaridad en 2008.

Lunes 17 de octubre de 2016
SOCIEDAD
En Avinguda Comte de Sallent

El instinto o la pericia del conductor acabó evitando una colisión del autobús de la Línea 5 y un coche que había realizado una maniobra imprevista.


Lunes 17 de octubre de 2016
DEPORTES