4 de agosto de 2020, 7:35:58
OPINIÓN


Extremistes a Mallorca

Por Albert Candela


Soc un lector habitual de la majoria d’articles dels diaris escrits i digitals que es publiquen a Mallorca, així que el diumenge passat me vaig entretenir una mica més de lo normal en un escrit en que el seu autor.- li tinc gran respecta i admiració-. corregia “humilment” a en Biel Company i comentava que es el líder de la dreta mallorquina des de Cañellas, etc.. que ha tingut més clara la qüestió de la llengua, segons l’autor, sempre en el territori de lo nostro.

Qüestiona que al nostre país, entre els seus adversaris polítics hi hagi extremistes i el convida a estudiar una mica d’història, ho diu perquè en Biel Company no vol pactar amb en cap partit extremista. És evident que tots opinem i escrivim d’acord amb el nostre posicionament polític i així ho fa l’autor de l’article esmentat, en cada comentari se’l pot definir en quin cistell cull els ous. Ben legítim.

Me costa entendre com pot afirmar que entre els seus adversaris polítics amb possibilitat de governar no hi ha extremistes, si, ja se que jo no sóc un estudiós de la història, però al meu entendre, Més per Mallorca, Més per Menorca, Gent per Formentera i Podemos que dóna suport al Govern de les Illes Balears, qualque cosa d’extremistes si que en tenen, és evident que a la dreta també ni ha, però no ho veig igual en el partit d’en Biel Company, que esta en un centre assenyat i liberal, però no radical.

En Biel Company lidera l’opció més clara de totes del centre moderat, que en la meva opinió, es lo que necessiten les Illes Balears, un Govern que abraci a la majoria on tots hi tinguem cabuda d’una manera justa i equitativa, que els que vulguin fer feina, vinguin d’on vinguin en puguin fer, però amb les mateixes condicions que els autòctons, sense privilegis, reconduir la Sanitat, no excloure els metges que no parlin el català, em sembla molt encertat donar-lis un temps perquè l’aprenguin, però mai tancar portes amb un requisit, que per jo sí que es extremista. Una educació on els pares puguin triar l’idioma pels seus fills sense adoctrinament, això si , preservat el català, propi de les nostres illes perquè mantingui la proporció adequada i no es perdi.

Segons l’autor de l’esmentat article a en Biel company li falten varies lectures d’extremisme polític. Quantes lectures necessita Francina Armengol per donar el seu suport als independentistes catalans?, basta veure la seva trajectòria política d’aquesta legislatura cada vegada més aprop de Catalunya, igual que els seus socis de Govern.

Que defensin la nostra terra sense quimeres ni utopies.- les utopies a vegades son bones, però no en aquest cas -. Necessitem un govern fort que pensi amb tots els ciutadans, sense una espasa de democles damunt al cap en cada passa que dona i no s’entretingui en ballar la “conga” en celebracions de mig pel. El PP d’en Biel Company està preparat i centrat per aconseguir-ho. El ciutadà de les Illes Balears no ha canviat tan com ens volen fer creure el sentit responsable del seu vot, si així ho fan, hi sortirem tos guanyant.

Noticias de Mallorca.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.mallorcadiario.com