13 de agosto de 2020, 12:50:04
OPINIÓN


Que ofereixen els polítics?

Por Albert Candela


Els partits polítics presenten uns programes electorals que difícilment es poden acomplir, no es com abans quan eren possibles les majories absolutes. La proliferació de partits fa que el vot estigui molt repartit i les propostes que hem votat s’hagin de compartir amb una o dues opcions més, i que no son la teva.

Així són els pactes. Tots els polítics diuen amb la boca grossa de que no pacten per les “poltrones” que segons ells els hi corresponen, i sí, pel programa que presenten, MENTIDA!!!! La setmana passada les negociacions del pacte es varen encallar a l’hora de pactar programes i molt especialment pel repartiment de càrrecs, tan MÉS com PODEMOS són imprescindibles i necessaris per reeditar el pacte. MÉS per Mallorca vol la Presidència del Parlament per en Miquel Ensenyat.- en la meva opinió se la mereix en Vicenç Thomás-. i que en Toni Noguera formi part del nou Govern de les Illes Balears, i PODEMOS, esperant si també li toca la “pedrea” i el deixen entrar. Quants més càrrecs, més possibilitats de col·locar gent a dit, que en definitiva es el que cerquen.

En les negociacions dels pactes se li dóna molta importància a Iago Negueruela, en la meva opinió, com a conseller ha fet qualque feina i com a responsable de la campanya del PSOE, ho ha fet bé, però en la seva contra, no s’ha esforçat gens ni mica en parlar el català, propi de les Illes Balears, i lo que se li coneix de les seves aptituds, no és massa important, per tant un càrrec al Govern de l’Estat no li vindria malament, però sembla que no vol anar a Madrid, (radio macuto diu que li han ofert la Secretaria d’Estat de Treball i no acceptat) que els seus compromisos els té a Mallorca.

Quan finalment s’hagin constituït el Parlament de les Illes Balears, el Govern, els Consells Insulars i els Ajuntaments, que ens oferiran als ciutadans? Els polítics estaran en possessió de les seves “poltrones” i la majoria gaudint d’un bon sou a final de més, però i la gent normal, en que ho notarà? fins ara, poca cosa, ara toca aixecar el teló de la nova legislatura, que pot arribar a ser una opereta bufa, especialment al Parlament, nous polítics amb el seu futur garantitzat, però, que en saben de fer política?, quin missatge han passat?, com es guanyaran el sou?

Els hi demano que respectin les pensions dels jubilats, que garantissin la sanitat, que s’acabin les cues a urgències, les ajudes socials, que els seus perceptors no ens deixin antes de cobrar-les, com va passar amb els meus pares, que ens treguin del fracàs escolar, les Illes Balears ocupen un lloc molt destacat en el ranking del fracàs, que deixin l’educació pels pares que segur que ho faran millor, que es preocupin d’aconseguir el millor REIB possible, davallar l’atur, i tantes coses més que fan falta.

Els que estem jubilats, ja hem pagat, i molt, al llarg de la nostra vida laboral per ara poder gaudir de la nostra jubilació, i els que fan feina, paguen lo que se’ls hi demana, per tant s’ho estan guanyant

Als que tenim una salut raonable i controlada i vivim el dia a dia, cap partit polític pot donar-mos la felicitat, la tranquil·litat i el benestar que gaudim, no ho tenen en els seus programes. La família, els amics i el nostre entorn son el motor que ens empenya cap endavant, la gent normal, no en necessitem de “poltrones” no som com la majoria de polítics que perduren i xupen de la “mamella” anys i anys. Però alerta!!!!que facin bé la seva feina perquè el futur dels ciutadans sigui digne i adequat, per això els hem votat, la resta ja ho farem nosaltres.

Noticias de Mallorca.  Todos los derechos reservados.  ®2020   |  www.mallorcadiario.com