www.mallorcadiario.com

La diversitat també existeix en els col·legis del Parc Bit

jueves 03 de septiembre de 2015, 12:51h
En els darrers dies i setmanes, ha estat present en tots els mitjans de comunicació la revisió i suspensió provisional dels concerts dels col·legis del Parc Bit, fins i tot  vam ser “trending topic”a nivell d’estat, el dia 1 de setembre.

Molt s'ha parlat i dit; sóc pare de tres nins, alumnes de Llaüt per tant afectat pel tema. Malgrat tot  no vull  cantar les lloances dels col·legis i de la seva educació diferenciada i el seu mètode educatiu, perquè moltes mares, pares i personal docent ho han fet millor del que el pugui fer jo, tampoc vull criticar a l'administració al Govern o a la Conselleria. Tampoc entraré a eterns debats educatius que ja han fet altres a favor o en contra de la Conselleria o de l’educació diferenciada.

Jo vos parlaré de Miquel, el meu fill petit, que enguany estudiarà 3r de EP a Llaüt.

Miquel te Síndrome de Down.

Miquel va començar als col·legis del Parc Bit amb dos anys. No volíem separar-lo dels seus germans. La meva dona i jo pensàvem (encara ho creim) que estudiar a una escola ordinària era el millor per ell. Pensem que no ens hem equivocat.

Miquel és una persona molt integrada en el col·legi, conegut i estimat, i ell està encantat amb el col·legi. Porta setmanes demanant que quan començaran les classes;  ens recita els noms dels seus amics i els seus professors.

Miquel no és conscient del que està passant però ens veu preocupats. La possible supressió del concert deixaria a Llaüt sense professor de suport, a Miquel sense recolzament, sense quasi bé la possibilitat de seguir amb els seus companys, i el que suposa això per un nin i molt més per Miquel.

Miquel cursa estudis a un col·legi ordinari, amb companys sense les dificultat que ell té i necessita d’aquest suport, abans esmentat.

Miquel estudia a una escola on se li reconeix la seva diversitat.

Miquel sol·licita el que li correspon per llei, per ser ciutadà d'aquesta comunitat.

Miquel vos prega,  Molt Honorable sra. Presidenta del Govern Balear, Honorable sr. Conseller d’educació, srs. Directors Generals que reconsiderin la seva postura; i que el tractin com un nin més amb tots els drets que té, a una escolarització triada pels seus pares  lliurament. Drets reconeguts per les lleis autonòmiques, estatals,  europees, pels tractats internacionals de drets humans, de la infància i pels tribunals de justícia.
Miquel em diu que digui a la Presidenta del Govern Balear i a tot el seu govern ”jo som aquí, existeixo

Rafel Mesquida i Oliver
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios