www.mallorcadiario.com

Es falsos “oriünds” de la Gran Catalunya

lunes 04 de enero de 2016, 19:19h

Es pancatalanistes de Més i d’altres organisacions polítiques i culturals s’umplen sa boca diguent que Balears forma part des ‘Països Catalans'. A sa manifestació des 30 de desembre, es vicepresident des Govern Balear, Biel Sampol se va descuidar des seu càrrec institucional i va comparèixer en primera línia aguantant una pancarta amb so lema “De l'autonomia a la sobirania” i un mapa de Catalunya, Balears i València. Pretenen fer-mos catalans tant si vols com si no vols.


Deia en Maquiavel en es seu llibre “Es Príncep”: “Una part dets homos sempre estan disposats a baratar de senyor, creguent que milloraran, després comproven que han empitjorat”. Amb paraules d’avui, aquests emissaris ben pagats per una Catalunya ansiosa de sa seva independència cerquen que passem d’un Estat que és Espanya i que sa majoria volem i estimam, a un altre que ni tan sols és Estat.


S'excusa és que som descendents de Catalunya, quan Catalunya ni tan sols existia. ¿O aquestes illes estaven despoblades abans de s’arribada d’en Jaume I d’Aragó? Civilisacions talaiòtiques, fenicis, cartaginesos, romans i àrabs ja havien poblat aquestes illes. Però no, per ells tot comença amb s’arribada d’en Jaume I.


Això m’ha recordat que a ses acaballes des franquisme, quan no estaven autorisats es jugadors de futbol estrangers a sa lliga espanyola, se va cercar una alegalitat per dur jugadors d'altres països, especialment sudamericans, an es quals varen denominar “oriundos” en castellà. Segons sa RAE, “oriundo” (des llatí oriundus) vol dir que “du es seu origen de qualque lloc”. En realitat, darrera aquest eufemisme lo que feien era falsificar qualsevol tipo de document per demostrar que eren descendents d'espanyols, i així poder jugar de manera fraudulenta.


Aquests maquiavèl·lics personatges actuals, amb sa condició de conseguir es seu propòsit, no és que siguin capaços de falsificar documents, és que gosen fins i tot a canviar s'història i pretenen fer-mos a tots “oriünds” d’una Gran Catalunya inexistent.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios