www.mallorcadiario.com

Es pot pactar amb en Mariano Rajoy?

Por Rafel Ballester
lunes 15 de febrero de 2016, 02:00h

Es pot pactar amb en Mariano Rajoy?

Fa mal pactar amb el Partido Popular. En el moment clau per decidir amb qui es pot compartir llit durant aquesta legislatura, anar a trucar, ara per ara, la porta de la seu del PP es fa molt difícil, i no per trobar-la ocupada per la Guardia Civil, sinó per la que cau dia darrera dia.

No seré jo el que acusi a tots per igual, o que afirmi que un partit és corrupta, estic més que cansat que polítics , periodistes i tertulians diversos peguin crits i facin afirmacions apocalíptiques, segons els convinguí o segons bufi el vent pels seus interessos, i criminalitzin idees o partits. Quan són els nostres són casos puntuals i quan són els altres tot està podrit i ho repetim un cop darrera un altre a veure si almanco convencem els nostres i seguim explotant el sistema i les seves prebendes. Ja basta d’aquesta cançó.

La corrupció és de les persones, tots podem decidir, ningú els obliga ha ser corruptes, les idees són idees, bones per uns equivocades per altres. La ideologia no entén de finances de partits o de caixes A o B, no per se més d’aquí o més d’allà és més o manco corrupte, i d’exemples en trobam a totes les cases i llocs. Pot ser que un determinat sistema o que determinades societats siguin més proclius, o més tolerants, en permetre casos de corrupció, però no ens enganem, el qui accepta el pagament en negra o la comissió és una persona amb noms i cognoms i en ple segle XXI i, a més, en una democràcia com la que tenim la decisió és lliure i personal.

Per tant no seré jo el qui ataqui al PP en el seu conjunt, tot i que molts dels seus membres, han gaudit criminalitzant partits polítics, moviments socials i ideològics, al llarg dels darrers anys.

Mariano Rajoy Brey, president en funcions del Govern d’Espanya, superat per les circumstàncies, esdeveniments i excompanys, li ha tocat el rebre en el moment més inoportú. El seu partit, el qual no ha sabut controlar i liderar, està ara per ara en greu perill de descomposició, de desnordament, de crisis. Cercant un líder que actuí i trobant-se amb Don Mariano que ha fet de la dita mallorquina “ Deixar pixar el mul” el seu nou lema vital.

El cas Urdangarin , tan mediàtic i televisiu, s’ha enlairat en plenes negociacions per formar el pròxim govern. Més d’un ens hem sentit avergonyits de les acusacions i declaracions fetes el judici que posen de manifest la barra lliure que hi va haver i la futilitat de tot plegat. Ni visió de país, ni mirar pels ciutadans ni tonteries d’aquestes, el que importava era sortir a la foto amb la família reial, sortir a la premsa del cor i als telenotícies estatals per guanyar vots i eleccions, i si s’havia de pagar es pagava , que sempre quedava qualque cosa per la casa. Empegueït com illenc després de sentir repenedits i expresidents confessant els motius que guiaven la política balear.

No bastava amb això quan entra en erupció el volcà valencià i la trama surt a la llum com el magma que vesa insostenible, amics i amigues del Presidente desfilen per les noticies i els jutjats, mentre ell diu que no se’n deixarà passar ni una més, per tant vol dir que fins ara sí es deixava passar o és mirava cap un altra lloc, després d’aquestes paraules de suposada fortalesa, va i fiquen la pota aforant Rita Barberà, fins i tot, en l’hipotètic futur de noves eleccions, donant la imatge de protegir el que és impresentable, indiscutible i incendiari.

No vols brou, idò tassa i mitja. La policia registrant la seu del PP a Madrid, això és un no acabar, les televisions hauran d’ampliar els horaris dels informatius. Entre el PP i un poc de futbol ja tenen la feina feta, ja han omplit el temps dels noticiaris. Un Rajoy que a la fi aconsegueix la seva desitjada entrevista amb Pedro Sánchez , se’l veu nerviós, en mala cara, sense ganes de saludar a ningú, enfadat amb tots, com un nen que li han pres la seva joguina que ell creu, i només ell, que és seva i de ningú més.

Fa mal pactar amb el PP, és fa difícil pactar amb Mariano Rajoy, les circumstàncies han afavorit Pedro Sánchez, la comèdia està a punt d’acabar, la introducció i el nus ja han estat escrits, sols falta el desenllaç.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios