www.mallorcadiario.com

Errors de l' Ecotaxa

Por Rafel Ballester
lunes 13 de junio de 2016, 01:00h

L’Ecotaxa ja forma part del vocabulari polític illenc que és repeteix periòdicament com els seus cosins germans, el REB, la desestacionalització, l’excel·lència, que apareixen i desapareixen del focus mediàtic Balear.

Un dels primers errors d’aquesta taxa ambiental o aquest nou impost turístic, doneu-li el nom que més vos agradi, és que n’ha fet bandera la progressia illenca, cosa que pot provocar la seva polarització.

Em sembla que socialment, bona part de la població de les illes entén que els turistes que usen els serveis i infraestructures de les illes, carreteres, depuradores, recurs hídrics, etcètera, etcètera, ajudin amb les seves aportacions a mantenir-les i no carreguin, encara més, damunt les nostres esquenes totes aquestes despeses.

La gran pregunta idò és, per què té tants de problemes la seva implantació?. Socialment no ha tengut contestació i surt als idearis dels partits que formen govern. Per què amb un any de legislatura encara donen voltes a la figuera i no la posen en marxa?. Pels errors del Govern, per la seves ganes d’acontentar a tots, que provoca que ningú quedi satisfet, que si els podemitas volen això avui i demà volen el contrari, que si Mes per Menorca ha de matisar lo que diu Mes per Mallorca, si els socialistes d’Eivissa estan d’acord o no, etc; i davant tot aquest desgavell del pacte de govern, que no interessa gens ni mica als ciutadans, el que s’aconsegueix és embullar la troca i donar arguments als hotelers, a les grans cadenes hoteleres, donar munició a la seva portaveu, flagel del conseller pogre de Turisme Inma de Benito.

Varem començar amb la finalitat dels doblers recaptats, si era finalista o no, si pagaven residències de la tercera edat amb aquests diners, diners que no tenim i ja els gastam, discussió que em sembla estèril, si l’administració pot disposar de recursos per millorar un passeig, per exemple, ja destinarà aquets a residències o altres usos. Més munició, qui recaptarà la nova taxa o impost?, on?, a partir de quina data?. Si no es té clar tot això el que provocam són dubtes que es tornen en contra de la idea original. Amb un any no s’ha pogut fer un reglament clar damunt aquestes qüestions? la improvisació pareix que marca l’agenda del Conseller Barceló, ha hores d’ara, amb la temporada més que arrencada, ja ha velocitat de creuer, no s’han contestat a totes aquestes preguntes.

Les urgències no són bones, manco en mesures estrelles, que per mala gestió dels promotors queden estrellades. Si realment era tant complexa posar en marxa l’ecotaxa, no crec que hagués passat res per esperar a l’any que ve. Tal volta així la llei de lloguers turístics ja estaria operativa, o els preus negociats amb els grans tour operadors ja podria incloure aquesta nova despesa, o un nou govern central seria més receptiu a cedir ports i aeroports, o part de la seva gestió, per intentar recaptar-la allà, solucionant bona part dels problemes.

Definitivament, senyores i senyors del Govern, no sempre partint d’una idea positiva arribam a una meta satisfactòria, a cops per acontentar a molts es defrauda a tots.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios