www.mallorcadiario.com

L’enèsima i la desena Llei d’educació

lunes 31 de octubre de 2016, 03:00h

Com que Rajoy havia guanyat les eleccions del 2011 per majoria absoluta, va decidir impulsar una enèsima —en el doble sentit de ser la novena i d’haver estat un fiasco tan gran com les vuit anteriors— Llei d’educació sense el consens de cap altra formació política ni el suport de cap autonomia que no comandàs cap dels seus escolanets d’amèn. Rajoy va fer, com se sol dir vulgarment, el seu capet envant, va deixar que un dels pitjors ministres d’educació que hem tengut a l’Estat espanyol com el Sr. Wert fes i desfés a pler i després s’estrevengué el que s’estrevengué. A Wert el facturaren a París enmig d’una forta polèmica dins i fora de la comunitat educativa, el feren substituir per Méndez de Vigo, s’acabà la legislatura i començà l’any d’interinatge que es resolgué dissabte per continuar amb un parell d’anys més de Rajoy i les seves polítiques erràtiques.

Però mentrestant, i durant aquest curs polític de davallada en punt mort, la LOMQE anava fent el seu camí. De mica en mica, entrava en vigor als distints cursos de primària i secundària bo i estacant les etapes educatives amb unes conflictives revàlides al final de la primària (no vinculant), a final de la secundària obligatòria (vinculant, a partir del segon any, això és, l’any que ve) i a final de l’etapa postobligatòria (equivalent a l’extinta selectivitat). Eliminar-les és una de les penyores que ha hagut de pagar Rajoy a canvi d’aferrar-se a la poltrona com una pegellida.

En teoria, quan els batxillers començassin primer de postobligatòria, els haurien d’haver informat de quin tipus de prova s’enfrontarien al final del cicle, i aquests al·lots que ara estan matriculats a segon sabrien ben cert des del principi del curs passat què es trobarien; no obstant això, la realitat és que, a hores d’ara, aquests batxillers no saben ben bé què els espera el proper mes de juny. Si durant anys he estat professor de batxillerat i he vist els nirvis d’alumnes i pares amb vista a la prova d’accés a la universitat, no em vull ni imaginar què deu ser enguany aquesta por a l’«horror vacui» que deuen sentir ara. Però això només és el colofó d’un govern de Madrid que, gràcies a la traïció del PSOE als seus mateixos, permet de premiar la continuïtat d’un govern prepotent i corrupte com el conservador una legislatura més.

Ara, la situació no era la mateixa i Rajoy s’havia de fer perdonar per obtenir els vots dels xotets de corda de C’s i els ex-socialistes. A Wert, per si de cas, ja ho hem dit, feia estona que el tenia enfora ben a posta. I en el discurs d’investidura proposà un Pacte per l’Educació al qual se sumassin totes les forces polítiques, però que necessàriament haurà de comptar amb el suport de tota la comunitat educativa i amb el dels governs de totes les autonomies (també de les comandades pels nacionalistes i independentistes, com és el cas de Catalunya o el País Basc) perquè les competències estan transferides de fa temps a les comunitats autònomes i, en cas contrari, no es compliran i tornarem a estar amb les mateixes. Amb una dècima Llei d’educació que tornarà a ser l’enèsima.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios