www.mallorcadiario.com

II congrés del PI

Por Rafel Ballester
lunes 15 de mayo de 2017, 01:00h
Després d’unes setmanes de feina constant, reunions i preparacions, aquest passat dissabte és va dur a terme el II congrés Balear i de Mallorca del PI, Proposta per les Illes.

Els sentiments es barrejaven divendres vespre i dissabte a primera hora quan acabàvem d’enllestir aquest congrés. Amb un impressionant grup humà al que vull donar les gràcies pel seu gran esforç, i que no anomeno per por de deixar-me qualque nom ja que tots i totes varen tenir un paper clau en l’èxit del congrés, vàrem posar els fonaments pels pròxims anys, per que ara toca créixer, com diu l’eslògan del congrés “Creixem amb tu”. Ara fa quatre anys va nàixer el Pi, en el seu congrés constituent ara és l’hora de créixer.

La responsabilitat de que tot estigui preparat, de que la feinada feta doni els resultats esperats, és el sentiments que m’omplía dissabte matí. Ja havia arribat l’hora, i totes les peces de l’escac estaven en el seu lloc, la gent anava arribant i es produïen converses i salutacions entre companys i companyes que hem recorregut un camí junts, i que en aquest moment tornam a coincidir per estalonar una via que ens il·lusiona i ens motiva.
Un dels actes més emotius, i que tal volta resumeix aquets sentiment de fer camí cap unes illes amb més autoestima i identitat, va ser l’homenatge a Josep Melià Pericàs que afirmava a La nació dels mallorquins:

«Ara, a nosaltres, se’ns obre la possibilitat de crear una Mallorca plena, segura, genuïna, lliure d’afectacions, de servilismes, de llaços colonials, assentada en l’exercici de la llibertat, capaç de construir condicions de vida més justes. Ningú, si tots som bons fills de la terra, podrà presumir de tenir en la seva mà la vara de l’ortodòxia, les mesures de la veritat. En el país hi hem de cabre tots. No l’hem de fer partidista ni sectari. L’hem de voler obert, plural, ric, contents que el mateix procés de disputa entre forces i idees ajudarà a veure més exactament quines són les solucions més adequades, a fornir elements de judici i de participació. La resta, al capdavall, és una qüestió de temps...

També la presència de representants del PNB i de Coalición Canaria representen part del camí que entre tots hem de construir. Partits que posen primer la defensa dels seus ciutadans, de la seva terra i poden esser claus en el devanir del seu petit i particular país. Enveja me donen els recursos que tendrán els canaris i bascos els pròxims anys per fer més escoles, millorar la sanitat , serveis socials o infraestructures.

Aquests han de ser els referents del Pi, Proposta per les Illes, aquests han de ser els nostres fonaments per créixer.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios