www.mallorcadiario.com

Audiencies reials

miércoles 26 de julio de 2017, 09:33h

Com cada any a les vacances estiuenques de Ses Majestats el Reis, reben en audiència a les Primeres Autoritats de les Illes Balears. ¡Quina diferència abans d’ara!

Al principi de les Comunitats Autònomes, a partir de l’any 1983 les Audiències Reials tenien lloc al Palau de Marivent, les individuals al despatx de Sa Majestat el Rei Joan Carles i les col·lectives a una sala muti usos en la que hi havia un futbolí. Era tot més senzill, entranyable, es destil·lava un ambient estiuenc. Sa Majestat el Rei Joan Carles era molt proper i ho feia tot molt fàcil.

En aquells dies la monarquia era respectada, qui no era monàrquic era Joancarlista i una Audiència amb Sa Majestat el Rei imposava, les formes i la vestimenta eren les adequades, el vestit i la corbata eren d’ús normal, quasi tothom anava amb vestit fosc, encara que al ser l’estiu un vestit clar no era malt vist, les senyores amb vestits sense tiranys, com marca el protocol,( avui en dia no s’és tan rígid) totes correctíssimes, fins hi tot les Autoritats més progressistes d’aquell temps complien perfectament amb la vestimenta i el protocol. Al final de les Audiències no era correcte ni ben vist comentar el contingut de la conversa als mitjans de comunicació i així es mantenia la privacitat. És normal que Sa Majestat el Rei s’interessi per la problemàtica de cada Institucions.

Enguany, dues Primeres Autoritats s’estrenen amb les Audiències Reials, el M. Hble. Sr. Balti Picornell, President del Parlament de les Illes Balears i el M. Hble. Sr. Antoni Noguera, Batle de Palma. De tots és conegut que ni un ni l’altre són monàrquics, fins hi tot el Batle de Palma va canviar un quadre de Sa Majestat el Rei Felip VI per una fotografia del Sr. Emili Darder, darrer Batlle republicà. Li explicarà aquest fet a Sa Majestat el Rei? Perquè segur que ho sap. Com aniran vestits el President i el Batle? Seran respectuosos per l’ocasió?. Des de fa uns anys les Audiències tenen lloc al Palau de l’Almudaina, molt més protocol·lari que al Palau de Marivent. El President del Parlament anirà amb texans esqueixats? No s’arreglarà els cabells? Aquestes Audiències no són igual que anar a fer feina com un dia qualsevol, com interpreta el President del Parlament, que així mateix no vesteix igual que com feia de fuster metàl·lic, aquesta Audiència és amb Sa Majestat el Rei i Cap d’Estat i mereix un tractament protocol·lari adequat.

M’agradaria que el M. Hble. Sr. Antoni Noguera, Batle de Palma fos sensible per l’ocasió, molts ciutadans estirem pendent d’ells, ens representen a tots, als seus i als que no ho som. Ens haurien de fer quedar bé, anar correctament vestits, respectar el protocol i no fer el xerra miques als mitjans de comunicació. Esperem lo millor d’ells.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios