www.mallorcadiario.com

La Consellaria de turisme no reacciona

Por Rafel Ballester
lunes 07 de agosto de 2017, 02:00h

Si qualcú, en aquestes altures de la pel·lícula, no té clar que a les illes vivim del turisme, és que no és capaç de veure la realitat o no la vol veure i amaga el cap per mostrar el peus.

Si aquest qualcú és un dels nostres dirigents polítics el problema el tenim tots.

Estic totalment d’acord que hem d’intentar diversificar l’economia, que posar tots els ous al mateix paner no és bo, però ara per ara, el turisme és el motor que mou l’economia i societat balear, i aquesta diversificació, si és possible, serà a llarg termini i sempre tenguent com a referent el sector turístic.

Pareix que els nostres actuals polítics dirigents estan en campanya permanent contra el turisme, des de la massificació, al bunyol de la llei de lloguer turístic, a problema de les infraestructures, al problema de lloguer a ciutat, la contaminació, el tancament de espais naturals, demonitzant els empresaris hotelers , tot culpa del turisme, enviant un permanent missatge negatiu a la societat illenca d’aquest sector clau.

El turisme, en si, no és el problema, una activitat s’ha de regular, adaptar i millorar per que doni els majors beneficis al poble on està implantada. Una activitat com l’agricultura, que en teoria pareix que el pagès pot fer el que vol a la seva finca, està molt regulada, ja s’encarrega la Unió Europea de posar quotes lleteres, o posar límits a les hectàrees de vinya que es poden sembrar. Idò el que hem de fer és mirar de millorar aquesta activitat, mimar la gallina d’ous d’or, per què segueixi posant per nosaltres molts d’anys, actuant, limitant o controlant els aspectes que per x motius distorsionen o no ens agraden.

No podem anar fent missatges negatius contra el turisme i després posar-nos les mans en el cap quan es produeixen fets tant lamentables com els atacs a turistes com els de la setmana passada per un grupet d’exaltats que no representen ni un 1 % de la població. Ja anava avisant Jaume font de la perillositat de criminalitzar la nostra principal font de riquesa i que aquesta turismofòbia no és el camí per assolir una bona regulació del sector.

A part de les tímides respostes de condemna que des de les institucions s’han anat fent a les diferents accions en contra del turisme, crec que no s’ha donant una resposta contundent en aquest actes i pareix que ja els hi està bé.

Cal una reacció ja de la conselleria de turisme, no podem tirar tantes pedres a la nostra teulada, que un dia lamentarem. Si ara vivim un situació internacional que ha fet que les illes siguin un destí segur i estrella de la mediterrània, això, un dia o un altre, anirà canviant i ens hem de preparar per oferir més que altres destinacions properes. Cal cuidar el sector que ens dóna el pa i cal un conseller de turisme que estimi el turisme.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios