www.mallorcadiario.com

Carta oberta a la presidenta Francina Armengol

miércoles 09 de agosto de 2017, 02:00h

El passat dia 4 d’agost a la recepció oferta per Ses Majestats els Reis al Palau de l’Almudaina, vaig tenir el plaer de saludar a la Sra. Francina Armengol, Presidenta de les Illes Balears, la salutació va ser curta però suficient per saber que no li agradaven els mèus articles d’opinió i critiques a la seva gestió enfront del Govern de les Illes Balears.

Vull que quedi constància en primer lloc que és la meva Presidenta, igual que ho han estat tots els Presidents que he tingut l’honor de servir, no hi ha res personal cap a ella, la critica és una forma de lleialtat. La Presidenta és educada, parla bé (llàstima que canviï el to de veu en els seus discursos, no és tan natural) i quan els seus “parteners” del pacte li deixen, ho fa bé.

Els 37anys de feina sempre al costat dels Presidents tan del CGI, com de la Comunitat Autònoma com es deia antes i del Govern de les Illes Balears, m’han donat els coneixements i la oportunitat d’aprendre de la capacitat i preparació política, ètica, cultural i de servici als ciutadans de tots ells.

Ara, quan estic jubilat professionalment, però no de la meva percepció política, és quan puc expressar les opinions amb llibertat i lleialtat, sense ofendre a ningú però sí amb la perspectiva i l’experiència que m’ha donat la feina i ser testimoni de primera mà de les decisions més importants preses pels Presidents de les Illes Balears en aquesta Comunitat Autònoma.

Sra. Presidenta, quan he comentat que hi havia un interès polític per damunt del benestar de Ses Majestats al obrir els Jardins del Palau de Marivent, m´he equivocat?, ha quedat en evidencia el poc interès dels ciutadans i turistes per visitar-lo.

Quan he opinat que tenim Consellers i un Cap de Comunicació del Govern de les Illes Balears que no parlen la nostre llengua, m’he equivocat? Sobre tot amb la tendència d’aquest Govern amb participar dels temes catalans.

Quan he comentat que el PSIB-PSOE ha aconseguit la Presidència del Govern de les Illes Balears amb el percentatge de vots més vaig de la seva historia, m’he equivocat?

Quan he comentat el canvi de criteri i posicionament de la Secretaria General del PSIB al passar del no és no de Pedro Sánchez a donar suport a Patxi López quan en Sánchez va tenir que sortir per la porta de darrera al ser destituït per una Gestora, i finalment quan ha tornat a tenir el poder del PSOE, altre vegada al costat d’en Pedro Sánchez, això no es un suport interessat?, en que m’he equivocat?

El col·lapse sanitari, malalts pels passadissos, llistes d’espera de sis mesos. Si, ja sé que quan hi ha una urgència s’atén al malalt en temps i forma, però hi ha una pèssima gestió de la Consellera de Salut i Consum i del Director General de l’Ib-Salut ,m’he equivocat? Podríem estar posant molts més exemples.

Sra. Presidenta, estic segur que queda amb vostè moltes accions polítiques per fer que siguin beneficioses pels ciutadans de les illes Balears, entre elles la defensa davant Madrid del REB, el cost de la insularitat, el descompte del 70% dels residents, etc....paga’m molt i rebem molt poc des de fa molts d’anys. Com no pot ser d’altre manera, aquestes polítiques l’honoren, aquest es el camí, deixar hi la pell per les nostres illes, lluitar permanentment al servici del poble, sense descans, pensi que ens representa a tots, que confiem amb vostè, sou la Presidenta de totes i tots, no ens defraudi, li diu un que ja té experiència per l’edat i lo viscut i que desitja, com vostè, lo millor pels ciutadans de les Illes Balears

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios