www.mallorcadiario.com

Lloguer vacacional

domingo 13 de agosto de 2017, 08:14h

Aquells qui diuen defensar sa ‘classe treballadora’ - PSIB, Més i Podemos - no només són ignorants, com ja comentava a un altre article, o anacrònics, com en parlaré en qualque ocasió, sinó que ademés són manifestament incoherents. A sa pancarta i an es mítings sempre han elevat es pobre i difamat es ric. Ja sabíem tots que es queixaven per vici: mai han fet una proposta seriosa per millorar sa qualitat de vida des pobres i, en canvi, els encanta crispar sa ciutadania amb formes radicals. Tot i així, encara hi havia molta de gent que els votava perquè “la intención es lo que cuenta”. Bono idò, a ningú li ha de quedar dubte que ni tan sols s’intenció la tenen recta.

En un contexte de crisi, i ara que estam remuntant, es lloguer de sa pròpia casa o d’habitacions buides s’ha convertit en una bombona d’oxigen per moltes famílies d’un país que s’ofegava. Plataformes com ‘airbnb’ han posat en contacte persones que tenien llits lliures i persones que cercaven un llit per dormir. Com diuen ets americans, un win-win perfecte, uns perquè ingressaven doblers i uns altres perquè podien viatjar a preus barats. ¿A quin govern no li agradaria aquesta situació? An es nostro.

Hi ha històries molt dramàtiques de famílies que havien trobat un respir amb so lloguer vacacional. No només pets ingressos. De totes ses històries que he llegit o sentit, totes afirmen que pentura lo més important que han aconseguit amb so lloguer vacacional és recobrar sa dignitat. De sa desesperació a una vida normal. Uns ho fan per arribar a fi de mes sense haver de demanar doblers. Uns altres, per poder dur es seu fill a s’universitat o pagar es dentista. Fins i tot, hi ha qui ho necessita per fer front an es cost de tractaments mèdics de familiars malalts terminals.

També s’ha fet sonada s’història d’un pobre jove que llogava sa seva casa a 3 minuts de sa platja per poder pagar s’hipoteca. Sa casa es llogava a 750 € per setmana. Aquest jove és en Joan Ribet, ex regidor de CUP a Catalunya. La CUP i Arran són precisament qui han atacat comerços i turistes baix es lema #touristsgohome. Ara sabem que lo que realment volia en Ribet era que no fossin enlloc sinó a ca seva!

En Joan Ribet no va tardar molt en reaccionar per facebook. Va obviar s’incoherència i va justificar es seu negoci perquè ha de pagar s’hipoteca. Això ho explica tot. Ells sí poden llogar a turistes, perquè són pobres i ho necessiten. Però prohibeixen aquesta font d’ingressos i dignitat (i, sobre tot, una manifestació de sa propietat privada) a la resta de gent perquè ets altres sí són tots rics. A mem si mos queda clar: ells són es pobres, sa classe treballadora i “es poble”; per això sempre està tot justificat. La resta som tots rics, de s’heteropatriarcat i “casta”; per això mereixem allò que deia ‘El Comandante’: exprópiese.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios