www.mallorcadiario.com

Defensar el sector primari

Por Rafel Ballester
lunes 18 de septiembre de 2017, 02:00h

A les illes sabem que el turisme és el motor de la nostra economia, sabem que els altres sectors econòmics són dependents d’aquest, però també no cal ser molt llest per entendre que un abandó del camp, un empobriment del paisatge que cerquen i esperen milions de visitants, no convé a ningú.

Per altre banda, el govern actual pareix que ha de ser més sensible davant els nostres pagesos i ramaders, que ha de ser més respectuós davant una gent que s’esforça de sol a sol per mantenir el medi ambient, que te cura del territori, sense esperar grans guanys i, amb més amor cap a la seva tasca, que recerca de grans guanys monetaris.

Idò ni una cosa ni l’altre, el que està fent el conseller del ram del Govern Balear, és posar en marxa la declaració de zones ZEPA, és a dir, Zones d’Especial Protecció per les Aus, que afectaran a amplies zones del Pla de Mallorca, zones que els pagesos han mantingut amb un alt valor ecològic i mediambiental, practicant una agricultura de secà beneficiosa pel territori. Els pagesos, el món rural de la zona, en vers de rebre el recolzament i reconeixement del govern, per fer aquesta tasca, per tenir cura de les seves finques, impulsa aquesta nova limitació que no ha tengut en compte els col·lectius implicats, ni els municipis, tampoc s’ha analitzat les repercussions econòmiques, socials, culturals, ni les peculiaritats dels usos i tradicions de les zones afectades.

Per tot això el Consell de Batlles del Pi, reunit el passat divendres, va decidir demanar davant totes les institucions que el món rural illenc, participi a les decisions que els afectin, que la gent que té cura del nostra territori, els pocs valents que encara és dediquen a aquesta activitat, tenguin veu i vot en les decisions de la conselleria. També és demana la retirada immediata d’aquesta proposta de ampliar les zones ZEPA, que no ha contat amb ningú, ni amb els batles, ni amb els pagesos , ni amb els ramaders ,ni amb els caçadors.

No és pot atacar més un sector tant sensible com aquest, no és pot regular i modificar els usos de centenars i centenars de quarterades sense tenir en compte als seus propietaris, que per altre banda, han estat més que respectuosos amb el seu territori, a aquestes altures, tant de parlar de democràcia participativa i cauen un cop i un altre en la mateixa pedra, en el mateix error, no eren el govern de la gent?, suposo que sols de certa gent.

Esper que la demanda del PI sigui escoltada i que el Govern rectifiqui, que dialogui, no ens podem permetre una illa que abandona els seus pagesos, volem un Pla de Mallorca verd, ufanós, que ens esglai amb els seus tons primaverals , de blat i ordi pentinat pel vent. Cal donar suport a la pagesia, la ramaderia, el sector del cavall, la caça i el senderisme com demana el PI amb aquesta moció.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
Compartir en Meneame