www.mallorcadiario.com

Els caganers d’enguany

miércoles 18 de octubre de 2017, 02:00h

S’acosta Nadal, queden dos mesos i 13 dies per arribar a una data entranyable i per jo molt important, on tradicionalment les famílies s’ajunten. En qualsevol cas respecto a qui no creu amb el Nadal, ni ha que diuen que son festes comercials, per consumir, però per mi això és part de la festa, regalar, que me regalin i crear felicitat, m’agrada. A ca nostra per Sant Esteve, coneguda per la segona festa, ens reunim més de 40 familiars en un emotiu i excel·lent dinar en el que es fa cagar el tió (les nines i nins ho gaudeixen molt) i que s’allarga fins ben entrat el vespre.

A mi el Nadal hem produeix alegria, benestar i recolliment, endiumenjar l’arbre que a ca nostra el tenim a l’exterior, llum a la barrera d’entrada i lo més entretingut, fer el pessebre, sota la direcció de la meva dona i el meu net.

M’agradaria arribar al Nadal sense sorpreses, sense violència, que s’hagi trobat la mediació necessària per solventar el conflicte de la DUI de Catalunya i el Govern d’Espanya, per unir a les persones. Lamentablement i com era d’esperar, no ha estat possible, dues persones empresonades no pot dur res de bo, conflictiva decisió de Carmen Lamela. Tots ens hauríem de sentir mos més espanyols i el catalans, més catalans, però units , respectant el dret a decidir, però amb consens amb els altres catalans que no pensen igual, amb diàleg, sense rancúnies.

Però, heu pensat qui serà la figura estrella d’enguany? ( un bon amic meu mi va fer pensar) Ni haurà dues, els CAGANERS, en Rajoy i en Puigdemont, ja sabem que el caganer es típic de Catalunya, a Mallorca ja sen veuen, però en una Espanya i Catalunya sense fissures (lamentablement sempre ni haurà) els caganers han de ser un símbol d’unió, fins hi tot simbòlicament podrien ser els mediadors adequats, ja que sembla ser que no en troben i aquest podria ser el revulsiu necessari, si ni ha un per cada costat millor.

Com bé sabeu, el Govern de l’Estat ha facilitat la sortida d’empreses de Catalunya a altres indrets d’Espanya per por de la independència, des de Madrid també podrien fer-se seu els caganers com a símbol d’unitat, ja que la del caganer és una necessitat de tothom, i pobre de qui no la fa.

Estic segur que qualque empresa de les que han sortit de Calalunya, o no, podria invertir amb fer país, amb una mica de imaginació, visió emprenedora i crear la figura conjunta dels caganers, Rajoy i Puigdemont, la nova imatge de les Festes de Nadal i d’una Espanya unida, encara que sigui pels caganers.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios