www.mallorcadiario.com

El gas natural i la Menorca que volem (i estimam)

Por Cartas al director

Escucha la noticia

El gas natural i la Menorca que volem (i estimam)

La Senyora Margaret Mercadal (Diputada del PP i ex Directora General de Bauzà) es demana i ens demana quina Menorca volem.

Retreu a les esquerres del Consell que hagin aturat les rotondes, que vulguin suspendre la Norma Territorial Transitòria i que hagin aprovat una moratòria per a la construcció de més superfícies comercials desmesurades. I fica dins el mateix sac l’exigència de garanties per a l’arribada del gas natural.

I és que, segons la Senyora Mercadal, les esquerres sempre deim que no a tot. I la culpa (faltaria més!) és del GOB, que (segons ella) representa una petita part de la gent de Menorca. Oblida que, els tres grups que governen el Consell, tot açò ho duien en els seus programes electorals. Ho van dir ben alt i clar, què farien. I els va votar una mica més de gent (¿no ho troba?) que la “petita part” de menorquines i menorquins que, segons la Senyora Mercadal, feim d'escolans del GOB.

A la (suposada) capacitat d’influència del GOB, la senyora Mercadal hi afegeix que no s’escoltin prou les peticions d'aquells sectors econòmics que estaven tan encantats amb les lleis de la barra lliure urbanística del PP.

Anem al gas. Per més dubtes que jo tengui sobre que la seva arribada repercuteixi (com afirma la Senyora Mercadal) en la baixada del preu de la llum pels usuaris particulars, sí que compartesc que serà una passa positiva. Sempre que només l'emprem de manera transitòria, fins que estiguem en condicions de fer servir, només, energies renovables arreu. Transitori vol dir (segons el diccionari) de curta durada. No podem (ni volem) fer com fa la Norma Territorial Transitòria del PP, que permet urbanitzar arreu “transitòriament”, com si les edificacions i les rotondes es poguessin llevar i posar com qui juga al Monopoli.

A fer i desfer a la carta, el PP en diu seguretat jurídica. A què una Consellera (amb informes contractats per ella mateixa) autoritzi un parc aquàtic en un terreny protegit amb l’excusa de “desestacionalitzar” en diuen defensar l’interès general. I és més: per poder fer créixer els hotels sense llicència municipal, van inventar l’interès "autonòmic". La Senyora Mercadal es queixa perquè, per dur el gas, s'empren els procediments que mana la llei sense recórrer a les dreceres arbitràries que va inventar el PP, a les artimanyes dissenyades (en nom d'una suposada seguretat jurídica) per burlar la seguretat democràtica, física i ambiental.

Gas natural, sí. Però amb garanties i de manera transitòria. El gas del PP (com hem vist durant quatre anys) està esbravat.

Damià Borràs
Diputat per Menorca al Parlament de les Illes Balears

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios