www.mallorcadiario.com

Sa Majestat la reina Sofia

Escucha la noticia

S’han escrit molts de llibres dedicats a Sa Majestat la Reina Sofia, no els he llegit tots, també s’han escrit moltes pàgines a la premsa, especialment l’anomenada “rosa” i ha omplert moltes hores a les televisions, n’hi ha hagut al gust de tots, li han reconegut la gran professionalitat amb la feina que ha fet i la seva dedicació a Espanya com també l’han criticada, especialment per la seva vida personal, últimament tan malmenada per esdeveniments aliens a Ella.

No podem passar de llarg la vinculació de Ses Majestats els Reis emèrits amb les Illes Balears. Des del principi de les estades vacacionals a Mallorca, he tingut l’oportunitat de viure en primera persona l’estimació que hi tenien i tenen per Mallorca, ho han demostrat moltes vegades convidant a les personalitats més importants del món, els Emperadors del Japó, la Reina Sirikit de Tailàndia, els Presidents dels Estats Units d’Amèrica, Carter i Clinton (ara no record si va venir altre President dels Estats Units). Han tingut un gran interès per donar a conèixer Mallorca, i vaja si ho han aconseguit!

Cada any Ses Majestats el Reis emèrits i la seva Família venien per Setmana Santa i per les vacances d’estiu. En aquells temps la Casa Reial anunciava a les Primeres Autoritats de les Illes Balears el dia i hora de la seva arribada a la Base Aérea de Son San Joan i totes, sense faltar-ne cap, hi assistien per donar-lis la benvinguda i nosaltres els Caps de Protocol teníem l’ oportunitat de saludar-los, era emocionant. Durant el període vacacional estaven disposats a participar als esdeveniments més importants que les Institucions Públiques, Privades i Clubs Esportius preparaven i convidaven en temps i forma perquè hi poguessin assistir. Sa Majestat el Rei Joan Carles participava a la Copa del Rei de Vela i Sa Majestat la Reina Sofia als actes culturals i musicals que tenien lloc especialment a l’Auditorium de Palma i al Claustre de Santo Domingo a Pollença.

Sa Majestat la Reina Sofia és considerada com una veïnada més de Palma, és freqüent coincidir amb ella passant desapercebuda per Jaume III, amb una seguretat molt discreta i sense ningú que la molesti. Aquesta naturalitat i confiança d’anar de compres i passejar per Palma sols ho pot fer a Mallorca. Li agrada passar llargs caps de setmana al Palau de Marivent, casa seva. Mentrestant el Govern del III Pacte considera que tenen que obrir al públic els jardins de Marivent, com si Palma no tingues una oferta cultural suficient i ara sigui indispensable obrir els jardins de Marivent. Tot sigui per posar pegues i incomodar a Ses Majestats els Reis Felip VI i Letizia perquè poc a poc deixin de venir a Mallorca, quan menys contacte amb la Monarquia millor, això si, bona cara i bones paraules d’agraïment després de les Audiències de cada estiu al Palau de l’Almudaina. Tal com diuen ara, POSTUREO.

¿Heu pensat mai el rendiment publicitari i mediàtic que les Illes Balears ha rebut gràcies a les estades de tants d’anys dels Reis a Mallorca? Sobre tot si tinguéssim de quantificar el cost econòmic que ens hem estalviat. Som desagraïts, de poca memòria, la majoria de ciutadans volem a Sa Majestat la Reina Sofia com una veïnada més, ara que passa per uns moments personals delicats, més encara. Ella sempre ha atès les convidades que se’l hi han cursat des de totes les Illes, sols quan tenia o té un compromís anterior inajornable, no ha vingut. Sempre ha pensat i pensa en Mallorca. La seva presencia ha donat suport a moltes Associacions i ONG per ajudar als més desfavorits, als que de veritat ho passen més malament.

A Sa Majestat la Reina Sofia la volem entre nosaltres, ens dóna prestigi i lo més important, afecte.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios