www.mallorcadiario.com

Al·lèrgia al català

Al·lèrgia al català


Por: Maria Juan el 18 mayo 2015 | Comentar

Sempre la mateixa cançó: la comunitat educativa és l’enemic de les famílies que volen ser espanyoles. Quasi tots els partits, excepte el Partido Popular, consenten destruir un idioma, el castellà. Aquells que volen privar als infants de la llum de la saviessa, han de ser perseguits i eliminats. Només un d’aquets partits té la veritat. Un gran país baix una mateixa llengua.

És esgotador aquest discurs, tan per la ignorància que transpira com per la mala fe que hi ha al darrera. Només cerquen un enfrontament que mai ha existit realment dins la societat.

S’ha ensenyat la llengua catalana a les escoles. Hem estudiat una llengua més, que només és sumar al nostre bagatge cultural. I no fa mal a ningú saber.

Però ara ja hem de sospitar que a alguns càrrecs del Partido Popular les crea un sentiment d’inferioritat no saber parlar català. També a aquells que parlen altres idiomes: anglès, francès, alemany … Déu ser un sentiment d’inferioritat, una frustració que no poden superar.

Ara és temps d’al·lèrgies. El ministre Wert pateix al·lèrgia contra el català. Darrerament ha tornat mostrar la seva intolerància cultural. En realitat en deu tenir algún més que deixarem per un altre dia.

És molt mal d’entendre que a alguns sectors, molt minoritaris per altra banda, els molesti tan profundament el sentir parlar català, o que els ciutadans visquin dins una societat on conviuen amb total normalitat dues llengües.

Tal vegada el problema no és el català, o l’immersió lingüística que s’ha duit fent des de fa anys sense problemes, amb normalitat i èxit. Sinó l’aceptació total que ha tengut dins la societat. Aqui hi ha el mal. No han trobat altre forat on ficar la banya.

Cerquen l’enfrontament social per guanyar adeptes, seguidors que creguin sense qüestionar -se el seu discurs, i així tenir uns vots de més.

Sí, tenim un forat sense tapar del tot per aquí. Encara és vol discutir també, si a Mallorca no parlam català sinó mallorquí. Que són dues llengües diferents, i alerta, que els mallorquins no som catalans …. Qué pesats també amb aquest discurset. Les deixam parlar, i ja es cansaran perqué de cada vegada són menys els que no poden o volen entendre les coses.

Ara, la majoria dels ciutadans, ja hem passat pàgina amb aquest tema, i el problema és un altre, cada un de nosaltres el tenim més o menys clar.

I sempre surt un Wert, un TIL o un Círculo que toca un poc els nassos. En realitat són com a mosques d’horabaixa, però el sol s’arriba a pondre.

La cultura i la convivència no admeten ignorants.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios