www.mallorcadiario.com

La transcendència de les eleccions generals

Por Rafel Ballester Riutort
Totes les comeses electorals tenen i han tengut la seva transcendència, totes han estat importants en el devenir del nostre poble, però les pròximes generals, les eleccions al parlament i al senat de l’Estat espanyol seran , i molts d’analistes polítiques també ho consideren, una peça clau de la nostra curta història democràtica.

Eleccions que es presenten més obertes que mai, amb un sistema bipartidista en fallida i amb dos partits que han florit a l’ombra de les cadenes televisives i gràcies a hores i hores de promoció gratuïta i constant , que em fa por que quedi en un no res, parafrasejant a Giusepe Tomasi di Lampedusa a la seva genial novel·la  “ Il Gattopardo”, fa falta que qualque cosa canviï  per què tot segueixi  igual, dos partits nous que es poden convertir en comparses del sistema polític espanyol i que a la llarga no mudin res.

A més d’aquest fet diferencial d’aquestes eleccions, cal demanar-se , què és el més importants per les Illes Balears ?. Quin fet s’ha de solucionar JA si volem tenir un futur per les illes?. La resposta és el sistema de finançament autonòmic, un sistema que se’n dur cada any uns 3000 milions d’euros, com si les Balears sofrissin un desastre cada any, com si passes damunt les nostres illes un tsunami cada any. Imagineu-vos que podriem fer si quasi dupliquéssim els pressuposts de la Comunitat, si disposéssim de dos pressupost, s’han acabat les llistes d’espera als hospitals, tenim facultat de medicina, els treballadors públics recuperen els seus drets salarials, es pot fer front a les despeses, més que necessàries, de la llei de dependència, etcètera , etcètera , etcètera, fins l’infinit i més enllà.

En més de 30 anys de model autonòmic no hem solucionat el problema, en més de 30 anys de representants del PP i del PSOE no han fet res per trobar una solució, senadors i parlamentaris que han estat a les ordes d’altres en vers de les dels illencs, quan de temps més podrem suportar aquest espolí?, quin futur tendrem amb aquest sistema?.

Cal anar a votar per superar aquest greuge, cal votar a opcions que vulguin arreglar aquesta injustícia, els dos partits tradicions ja ens han pres el pel abastaments en Règims Especials o Inversions Estatutàries que mai arriben. Els dos partits nous de la tele responen a decisions i ordes centrals que passaran per damunt, un altre cop, de les greus necessitats que tenim.

No podem esperar 30 anys més , cal ser una busca, una busca dins l’ull, que es sent i molesta constantment fins que no s’arregla. Cal un altaveu, que en un Congres dels Diputats i un Senat plural, dividit i sense majories, provocarà que es senti la veu dels illencs molt més forta, per què s’assabentin, del que realment passa a les illes i que d’una vegada per totes les illes de la calma exigeixen una solució.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
Compartir en Meneame