www.mallorcadiario.com

Mobilitzacions

Por Rafel Ballester

Diumenge primer d’octubre, gris amb boirina a Pollença, un dia trist com les imatges que ens serveixen les diferents cadenes televisives.

M’entristeix veure com l’enfrontament guany, com l’ús de la força guany, com els cossos policials han d’ocupar places , carrers i escoles, quan les parts no han sabut arribar a una solució diferent a la que avui ens trobam. No se el que passarà , el dia serà llarg, la informació canvia minut a minut, però sols els demanaria, sols voldria, que dia 2 d’octubre comencessin a parlar, comencessin a dialogar, les ganes d’expressar-se, de tot un poble, no desapareixeran així com així, els sentiments, siguin els que siguin, seguiran, i la confrontació o la negació no solucionen res de res, dema dilluns les postures diverses seguiran, calen solucions i més democràcia sempre és una bona solució .

Les diferents cadenes televisives retransmeten mons diferents, no es semblen en res, un mateix fet, una mateixa imatge, és interpretada de forma totalment, radicalment, diferent, en un canal o altre, la polarització és evident, la informació és tèrbola, ombrívola, partidista. Més grisos a afegir a un dia gris.

Les mobilitzacions, que la gent pugui sortir al carrer, amb normalitat i tranquil·litat, a expressar el seu ideari o la seva opinió , és un dret que ja tenim com a propi i adquirit, no admet discussió, ens agradi o no la idea que expressa , avui en dia, en ple segle XXI, ningú pot discutir la llibertat d’expressió. Aquest dret, aquesta mobilització ciutadana és la que hem esta veient a molts de pobles, a molts de carreres de les nostres illes.

No cal que vos parli de les manifestacions que s’han succeït aquesta darrera setmana a favor i en contra del procés català. El referèndum que pot semblar llunyà de la societat illenca, ha fet que molta gent sortís al carrer, de forma pacífica i democràtica, expressant el seu parer. El procés català ha provocat posicionaments als plens municipals, ha fet córrer tones de tinta, i a meu poble, pot haver provocat canvis en el govern municipal, però crec que en aquest cas el suport al referèndum català ha estat sols una excusa per reforçar certes posicions polítiques.

Però les mobilitzacions continuen, les mobilitzacions també s’han donat a Palma per altres motius, motius com la turismofòbia, com la defensa del món rural, i un llarg etcètera que han fet d’aquest setembre reivindicatiu i participatiu.

Mobilitzacions que demostren que la societat està ben viva, que vol expressar els seus sentiments amb normalitat, que les illes tenen el seu propi tarannà, els seus propis problemes i la seva pròpia ruta política que ens fa diferents a la resta. Problemes com la saturació turística, la crisis del sector primari, la protecció del territori en contra del seus propietaris, etcètera , etcètera, fan que Mallorca i els seus ciutadans expressin la seva opinió al carrer.

Dia gris a Pollença, plou, dia llarg informatiu, que les persones puguin seguir sortint al carrer, que puguin seguir expressant la seva opinió, que la mobilització és sempre positiva.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios