www.mallorcadiario.com

Comencem un any nou

miércoles 09 de enero de 2019, 02:00h

Començar un nou any es sempre emocionant, el no saber com es presentarà el transit per els 365 dies que queden per endavant, la incertesa del futur, de que passarà demà, si tindrem sort, si la salut ens acompanyarà, si mantindrem la feina, en el meu cas, els emolument de la jubilació, si ho pensem be, son moltes incògnites per endavant i que les tenim que afrontar amb confiança, amb esperança, amb fe (els que la tenen) i amb molta positivitat, fent tot lo possible per que aquest any que hem començat sigui un any de plenitud per nosaltres mateixos, per la família i els amics, i pels que no ho son, també.

Personalment he començat l’any amb bona música, vaig assistir al Concert d’Any Nou de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears molt ben dirigida pel violinista i director artístic de l’Orquestra Joji Hattori i la magnifica interpretació de la soprano Valentina Nafornita, bon principi, molt recomanable.

Mentre escoltava la música totalment encisat, la vista la tenia immersa amb la vestimenta dels músics i del públic. En els músics, els homes vestien de jaqué i les dones de llarg, es la vestimenta habitual pels components de les Orquestres Simfòniques, es música culta, clàssica, música amb majúscules, que requereix la indumentària adequada, solemne, on tots els músics son mestres de l’instrument que toquen. Els detalls estan exquisidament cuidats, la bona educació, les salutacions del director als intèrprets, especialment als solistes, l’entrada i sortida de l’escenari del director i la soprano, exquisit.

I al mateix temps em preguntava, que passaria si els intèrprets vestissin amb “dress code” per tant informal o amb texans i una samarreta? Sonaria igual l’Orquestra? Tècnicament suposo que si, però faltaria la majestuositat, la vistositat, l’essència, la plàstica, la tradició de la vestimenta correcta, no, no sonaria igual.

I el públic? La majoria vestia d’acord amb l’esdeveniment, uns més que els altres, però en general molt correctes, d’acord amb l’espectacle musical que estàvem vivint. Era una trobada social important.

Els polítics tindrien que prendre bona nota, cada lloc requereix la vestimenta adequada, el protocol i les formes no son de bades, tenen la seva lògica i justificació. Una primera autoritat política te que cuidar el vestuari, la seva imatge, es una qüestió de classe, d’elegància, de forma de ser, de tenir seguretat, de controlar la imatge que veuen els altres d’ells mateixos.

La indumentària te que estar en funció d’on i amb qui s’està. Es evident que els nostres polítics d’avui, especialment els anomenats progressistes, amb les seves justes excepcions, no cuiden la seva imatge, els hi es igual, van al Parlament de les Illes Balears com si anessin d’excursió, els hi es igual lo que pensen i veuen els demés. Assisteixen a actes oficials incorrectament vestits per lo que representen, no son uns particulars, no li donen importància, idò, la te¡¡¡¡¡

Anar vestit de qualsevol manera, treu credibilitat i a demés es ridícul, sols es te que fer una ullada als polítics, homes i dones de prestigi mundial, vesteixen correctament. Els gran esdeveniments , reunions, cimeres o simplement una sessió parlamentaria requereixen la imatge correcta, adequada. A veure si aquest any, mitjançant les eleccions del proper 26 de maig ens regala un canvi de política a les nostres institucions, i per tant de imatge.

La part més negativa d’aquest començament d’any es el primer cas de violència masclista que va tenir lloc el passat dia 3 de gener, la primera dona morta, escarrufa, igual que la condemna de “la manada” que permet que aquets energúmens estiguin campant lliurament. ¡¡¡Quina justícia més injusta!!!. I no son menys important les condicions que VOX a posat a Andalusia per construir un pacte de Govern, un menyspreu a la igualtat de les dones amb una negativa esfereïdora de les ajudes públiques a les entitats feministes a Andalusia. Un pas enrere en la igualtat de sexes. Aquest no es el camí.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios