www.mallorcadiario.com

Els Reis i Mallorca

miércoles 14 de agosto de 2019, 04:00h

La visita dels Reis a Mallorca en la meva opinió, sempre es positiva, encara que es evident que hi ha una gran diferencia amb les estàncies estiuenques i per la Setmana Santa del Reis Joan Carles I i Dona Sofía, molt especialment a l’estiu.

Amb motiu de la meva feina, he estat testimoni de molts dels esdeveniments de les visites Reials a Mallorca que han tingut gran repercussió a nivell internacional, fen un èmfasi en la participació del Rei Joan Carles I a les regates, Trofeu de Vela Princesa Sofía, Copa del Rei de Vela, Regata Breitling i moltes més.

Com es pot valorar i quantificar la repercussió mediàtica mitjançant la TV, diaris, tot tipus de revistes de tot el món i ara les xarxes socials al llarg de tants d’anys?

En aquell remps, els Reis participaven junts o per separat en quasi tots els esdeveniments que s’organitzaven a Mallorca, vos posaré uns exemples, La Inauguració del Parc de la Mar, l’any 1984, les continues visites i assistència a actes culturals, han fet d’amfitrions de visitants il·lustres com el President Clinton, que va acabar passejant a peu per Valldemossa amb el Rei Joan Carles I amb tot el poble al carrer que els saludava, la visita dels Prínceps de Gales, la de la Reina d’Anglaterra, molt curta, però intensa, els Emperadors del Japó, interesantíssima per la dificultat de la seva organització i en un nivell inferior, però no menys important, els primers anys del Trofeu de Salts d’Hípica Infanta Elena, l’assistència de la Reina Sofia al Festival de música de Pollença i moltes més.

Les visites dels Reis a Mallorca sempre han estat positives, fins i tot ara, amb un altre format, un altre trenar i sobre tot, molt més curtes, amb l’afegitó de que a la Reina Letizia no li acaba de agradar Mallorca .-segurament es perquè no la coneix be-. no es com la Reina Sofía que coneix tots els petis indrets i estima Mallorca. No hi ha altre esdeveniment que reuneixi tants mitjans de comunicació que les visites del Reis.

La llibertat d’expressió permet que els polítics que ara ocupen llocs de responsabilitat dins les Institucions, facin el ridícul més estrepitós i mostrin la seva ignorància, el desconeixement de com es desenvolupa una bona política i la poca preparació per ocupar un càrrec.

Gloria Santiago, Vicepresident primer del Parlament de les Illes Balears es un clar exemple, ha publicat la teòrica pregunta que li va fer al Rei Felip VI a les xarxes socials, “ hi ha tu qui t’ha votat”, però en una contradicció manifesta, va assistir a la Recepció oferta pels Reis a la Societat Civil de les Illes Balears el passat dia 7 d’agost. Es evident que la varen convidar com a membre de la Mesa del Parlament de les Illes Balears, una petita mostra dels polítics que tenim

I ara, deix anar una qüestió, quin dels polítics actuals que pul·lulen pel nostre país, serviria per ser el President d’una suposada República? En Pedro Sánchez, en Pablo Iglesias, Albert Rivera, o pot ser, en Puigdemont, en Torra, Urqullu? Ho podria ser Francina Armengol, Miquel Ensenyat, Pedro Yllanes o qualsevol altre dels que tenim per aquí? Qui seria capaç de representar l’article 56 de la Constitució Espanyola, símbol de la unitat i permanència de l’Estat, arbitrar i moderar el funcionament de les Institucions, assumir la més alta representació de l’Estat Espanyol en les relacions internacionals, etc...

No m’imagino a cap dels nostres polítics ocupant aquest càrrec i exercint aquestes responsabilitats, esta ben clar que lo primer que farien es canviar la Constitució al seu gust.

En canvi el Rei Felip VI, desenvolupa les seves responsabilitats d’una manera impecable, imparcial, encara que els catalans no opinin lo mateix. Cap dels polítics esmentats està al seu nivell, el Rei està preparat per fer aquesta feina, sense falsos màsters ni titulacions poc transparents, ho ha viscut des del bressol.

Els que qüestionen les estàncies dels Reis a Mallorca, haurien de saber que la majoria de les Comunitats Autònomes estarien contentes de tenir-los com a veïnats distingits i posarien a la seva disposició els millors habitatges per tal de tenir-los com a visitants il·lustres, Aquí, ni ha que fan tot lo possible perquè es vagin, els qui no els hi agradi que els Reis vinguin a Mallorca, que son una minoria, que gaudeixin de les seves vacances a Marbella, que segurament hi estarien millor.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame

+

0 comentarios