www.mallorcadiario.com

Els Torrents

viernes 06 de diciembre de 2019, 03:00h

Un dels temes que explicam a secundaria, a totes les escoles de les illes, són les característiques del clima mediterrani, amb pluges torrencials i sequeres estivals, és un clima d’extrems, però pareix que molts de polítics de la nostra terra es varen botar aquest tema en la seva etapa escolar, un altre dia parlarem del fracàs escolar que fueteja la nostra societat any darrera any .

Ja fa estona que se me passa pel cap que les polítiques de l’aigua de les illes han de ser un tema cabdal, que no poden dependre del color polític del govern de torn, aquí o a Madrid, que hem de tenir una visió clara de tot el cicle de l’aigua, des de la captació a la depuració, que tornarem a patir sequeres i tornarem a patir pluges torrencials, tal volta més que en el passat per les conseqüències del canvi climàtic.

Però no n’aprenen, carreteres tancades, torrents plens de brutor, queixes dels veïns, de les batllesses i batlles dels municipis afectats, un llarg etcètera i unes imatges que no per conegudes, son prou tristes i emprenyadores.

Jaume Font, del PI, reclamava per enèsima vegada que aquest tema fos cabdal per l’executiu actual, “ més enllà de les paraules el Grup Parlamentari El Pi ha pressupostat mitjançant una esmena parcial als pressuposts generals del 2020 un increment de dos milions d’euros de la partida destinada a aquestes infraestructures”. I no sols ha dit això , sinó que al 2017, 2018 i 2019 ha reclamat una millora en els torrents i la xarxa hídrica en general.

És a dir, si sabem que les característiques del nostre clima és el que és i te les conseqüències que te i que podem agreujar-se en un futur proper, i també sabem com és la nostra xarxa de torrents i altres infraestructures hídriques, la gran pregunta seria : no podem estar preparats?, no podem destinar un doblers necessaris per que estiguin en bon estat?.

No em puc creure que no es pugui fer un estudi del que pot costar netejar i mantenir un tram de torrent, si això ho extrapolem, podrem saber que em de menester, i també hem de saber quan de temps necessitam per tornar a intervenir, la improvisació no és la solució.

El tema no es de color polític, el tema va més enllà de filies i fòbies, ha de ser una constant en els propers governs i totes les administracions s’han de coordinar. Podem fer molt més i cal actuar ja.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios