www.mallorcadiario.com

El món al revés

lunes 24 de mayo de 2021, 04:00h

L’actualitat, el dia a dia de lo que succeeix al món,escarrufa, es una demostració explicita de com son la majoria dels éssers humans, embogits , uns pel poder de dirigir un País o Estat a canvi de demostrar lo més baix de les persones com és la violència, desplegar el potencial bèl·lic sense cap contemplació perquè els dirigents son incapaços de parlar, arribar a un enteniment, és més fàcil matar innocents amb l’excusa de defensar un territori. Però no es nou, ha passat sempre, hi ha vegades que pot estar justificat per defensar la llibertat, com va passar amb en Hitler a la II Guerra Mundial.

Les imatges de la pressió migratòria de Marroc a Ceuta fan mal al cor, amb un xantatge assumit per la diplomàcia alauí per mor de que Espanya ha acollit al líder del Front Polisario a un Hospital de Logroño, diuen que per raons humanitàries?. Aquí el Govern d’en Pedro Sánchez ha demostrat falta de visió política al no preveure les conseqüències, la Ministra d’Assumptes Exteriors te un profund desconeixement de les relacions entre Estats, ha faltat “finetza”, savoir-faire, comunicació amb el Govern del Marroc, que al no estar informat, ha mostrat els recursos més baixos en la seva forma d’actuar, obrir les portes de les fronteres de Ceuta i Melilla. Una vegada més, jugar amb els sentiments de les persones, la majoria menors d’edat. A mi m’agraden les platges per passar-ho bé, prendre el sol, caminar, no com la platja de Tarafal que per desgracia es testimoni de com uns ciutadans marroquins impulsats pel seu govern, cerquen una vida millor i els altres, els espanyols, que’ls esperen, militars també seguint instruccions del Govern per retornar-los al seu país, que està separat d’Espanya només per un mollet. Espanya ha de demostrar una actitut, de fermesa, Ceuta i Melilla son espanyoles, encara que ni ha que diuen, com en Puigdemont que’ls marroquins tenen dret a plantejar la qüestió de la sobirania, però sens dubte, sense cap intent d’invasió.

Sa Pobla, una de les ciutats més conegudes de Mallorca per la producció i exportació de patates, però molt especialment per les Festes de Sant Antoni, una de les tradicions més arraigades de Mallorca on els dimonis ballen al voltant del foguerons, torrades de pa amb sobrassada, botifarrons, l’espinagada d’anguila, i un esplet de bons glossadors que ens fan delectar del combat de picat. Un dels impulsors d’aquestes tradicions va ser el meu amic Alexandre Ballester, al cel sia, cronista de la Ciutat i gran escriptor que per la celebració de Completes el dia de la revetlla, va recuperar la figura del “clamater” amb el ja tradicional “Visca Sant Antoni”. Després, la Nit Bruixa, amb el ball dels Caparrots i el ja tradicional espectacle pirotècnic a la torre i façana de l’Ajuntament.

Aquesta es Sa Pobla que volem, però lamentablement fa uns dies va ser testimoni d’un horrible crim, un descerebrat, va matar a la seva dona embarassada i al seu fillet de 7 anys, horrible, una desgracia com aquesta ha passat anteriorment a altres indrets de les Illes Balears, però això no justifica la mà criminal d’aquests monstres. La justícia hauria de ser inflexible, la màxima pena i acomplir-la tota, sense cap atenuant, l’assassí no en va tenir cap per matar a la seva dona i fill.

Vull acabar aquest escrit amb una persona que no es mereix el lloc que ocupa, el Vicepresident Yllanes, que va fer un dels comentaris més desafortunats producte de la ignorància: “no volveran las cifras turísticas de 2019, y eso es una buena notícia”,i uns dies després, contradient-lo, la President Armengol i el Conseller Negueruela viatgen a FITUR per promocionar les Illes Balears perquè vinguin més turistes, com ha de ser, ara per ara, el turisme es la industria majoritària que tan bé ens ha anat i tants beneficis ha donat al llarg de tants anys, tots em viscut be gràcies als visitants que han triat les nostres illes per gaudir de les seves vacances. Tenim els millors empresaris hotelers del món, que si, han guanyat doblers, molts, però també n’han fet guanyar d’una manera o de l’altre, directe indirectament a la majoria de ciutadans de les Illes Balears. I mentre, aquest personatge dient aquestes barbaritats, es un pobre pixatinters que sobreviu del sou que li regala la President Armengol, í perquè el necessita per governar, sinó, ja l’hauria cessat, que es lo que es mereix.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios