www.mallorcadiario.com

Un any més

lunes 20 de diciembre de 2021, 02:00h

Escucha la noticia

Ja ha passat un any del darrer Nadal i sembla que fos ahir, però no, encara que’l temps passa molt aviat, en un any han passat moltes cosses, el Covid-19 no atura, més aviat al contrari, ara ens enfrontem a la sexta variant anomenada Omicron que és més contagiosa que les altres però menys greu, i lo que si està ben demostrat es que la millor solució es la vacunació tan en els menors de 12 anys que fa pocs dies ha començat, com la tercera dosis de reforç als majors de 70 anys, ara el Ministeri de Sanitat avalua la tercera dosis als majors de 50 anys, tot lo que sigui protegir a les persones, encara és poc.

La setmana passada es produir un brot amb 28 sanitaris per haver participat en una festa al pont de la Constitució, lo que es mal d’entendre es que’ls sanitaris que conviuen cada dia en aquesta malaltia no siguin prudents i no vaguin alerta en contagiar-se. Es ben necessari que’ls sanitaris rebin la tercera dosis i estar al màxim d’immunitzats per cuidar i atendre als malalts amb la màxima seguretat.

Han estat quasi tres mesos de l’erupció del volcà de la Palma que ha arrasat més de 2.600 habitatges, més de 7000 persones evacuades i aproximadament 1.000 hectàrees cobertes de lava. Feia por veure com les persones desesperades veien desaparèixer ca seva, empreses, esglésies, carreteres, terres de cultiu, palmeres mortes, tot sepultat, incendiat, un vertader drama.

Hi ha moltes coses que no han canviat i no s’han fet bé. Les visites a La Palma dels polítics, especialment el President Sánchez que en cada viatge feia noves promeses als damnificats, però al dia d’avui no se’n acomplert cap, en Sánchez ha estat una vega més un “pinoxo” en estat pur, mentider convulsiu que només cerca la foto pels mitjans de comunicació i deixa sense ajudes als que ho han perdut tot i començar una nova vida. Una persona sense escrúpols que fa pactes amb el dimoni per tal de conservar la cadira i viure al Palau de La Moncloa.

El Rei emèrit Joan Carles I que ha viscut un any als Emirats Àrabs Units, en la meva opinió per no perjudicar al seu fill el Rei Felip VI i per estar lo més enfora possible de les investigacions de les seves finances i conflictes amb les seves amants.

Ara diuen que vol tornar a Espanya, però, on? A la Zarzuela? Els que no li tenen cap respecte diuen que hauria de viure en un pis de 50m.quadrats però qui ho diu?, personatges que estan de pas per la política, que la majoria no tenen ni ofici ni benefici, però que s’aprofiten de la conjuntura política i que’ls seu partits independentistes i republicans – que son legítims i representen unes idees que estan en els seu dret a defensar-les - li treuen el màxim de rendiment, tant per les seves butxaques com pels interessos polítics.

El Rei Joan Carles I que ha dedicat 40 anys de la seva vida com a Cap d’Estat,

Rei de tots es espanyols, peça clau de la transició, amb llums i ombres, això si, com molts d’altres. No se si es pitjor mentir cada dia, embetumar a tots els espanyols com fa el President Sánchez amagant la corrupció del PSOE a Andalusia al llarg de tants anys, i no passa res, que les ombres del Rei emèrit.

I aquí a les Illes Balears, un any sense pena ni glòria, un Govern de les Illes Balears que va darrere del Govern Madrid, que per cert no li fa massa cas, no entraré en la meva opinió de la seva imatge perquè ja l’he expressada moltes de vegades, s’oblida que ens representa a tots , els que l’han votat i els qui no, una President que al Parlament, el seu lema és “ i tu més “, no te altres respostes. Massa aprop dels pensaments catalanistes, del Països Catalans, s’oblida de que a les Illes Balears, hi ha gent que no en vol saber massa cosa del català, s’ha de fer política per tots, això es la feina d’un/a President. Tot s’ha de dir, en el tema de vacunar ho han fet be, han estat ràpids, i això es d’agrair.

A l’Ajuntament de Palma, desastre darrera desastre, conflicte amb els, transportistes, comerciants, ciutadans, amb l’Associació de Distribuïdors d’Aliments, Begudes i Neteja,(ADED) encapçalada per en Bartomeu Servera, una persona preparada, amb molta experiència, amb seny, amb criteri i molt coneixedora dels sector, que’l Batlle Hila l’hagués hagut d’ escoltar i fer-li cas per aprendre a solucionar problemes, Palma està bruta, malversen doblers públics amb concerts per una minoria i moltes més coses que seria llarg d’enumerar, un fracàs absolut pel Batlle Hila.

Ja estem aprop de les Festes de Nadal, a mi m’agraden, apropen a les famílies, son dies de concòrdia i amistat, encara que ben segur que ni haurà que maltractaran, que robaran, que faran mal als demés, per aquests, segur que no hi ha Nadal, però per una gran majoria que’ns agraden les tradicions i les vivim en família, gaudim d’aquestes festes de Nadal i Cap d’Any. Que l’any que ve sigui millor.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios