www.mallorcadiario.com

Projecte de reforma del Dret Civil balear, o com sempre feim tard...

Por Miquel Àngel Mas
viernes 08 de julio de 2016, 02:00h
El Govern Balear ha aprovat recentment un projecte de llei de reforma del Dret Civil Balear. Així en cas de mort sense testament i en els supòsits de falta de familiars per heretar, l’hereu passarà a ser per terceres parts, la Comunitat Autònoma, el Consell Insular i l’Ajuntament del difunt, i no l’Estat com fins ara. Es calcula que suposarà un ingressos de 800.000€ l’any.
Hem estat la darrera comunitat autònoma amb dret civil propi que ho ha fet (ja ho havia fet el País Basc, Navarra, Catalunya, Aragó i Galícia). Ja ho val!
Juntament amb aquesta modificació, hi apareixen en el projecte altres reformes parcials com la introducció de la definició vidual o la incorporació del pacte successori per a Menorca (fins ara vedat).
Bona iniciativa. Ara bé, es fa necessari procedir a l’actualització del Dret Civil Balear per adaptar-lo a la realitat social del segle XXI (separació de bens, règim successori, flexibilització pactes successoris, alous...)
El dret és un fet bàsicament cultural que reflecteix unes maneres d’organitzar-se una societat. És el reflex d’unes maneres i d’un tarannà. El Dret Civil Balear és un fet absolutament rellevant i d’interès evident pels pobles de les Illes Balears. Seria bo enfortir-lo.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

1 comentarios