www.mallorcadiario.com

Recepció de S.M. el Rei Felip VI, presents i absents

miércoles 08 de agosto de 2018, 03:00h

Un any més vaig tenir l’honor i satisfacció d’estar convidat a la Recepció oferta per S.M. el Rei Felip VI a la societat de les Illes Balears al Palau de l’Almudaina.

El format de l’Acte és el tradicional, el besamà al pati, accés al Saló Gòtic i reunir-te amb tots els convidats presents a la Recepció. Després de donar una ullada als convidats te’n adones que en falten molts i altres que no saps ben bé que hi fan, sobretot molts repetidors.

Sé perquè em conviden a mi, jo he tingut i tinc una excel·lent relació fidel, antes laboral i ara per afecte amb la Casa Reial, al llarg de 30 anys d’una forma o d’altre he servit i col·laborat amb la Corona en tots els Actes Oficials que m’han demanat, puc dir que n’estic orgullós i que a demés ha estat una bona escola professional.

Ni ha molts que esperen aquesta invitació quasi amb desesper-ho i nerviosisme, perquè pensen que si no et conviden no ets ningú, altres presionen perquè els convidin amb l’excusa “ no és per mi, és per lo que
represento” i altres perquè els hi fa il·lusió saludar i fer-se una foto amb Ses Majestats els Reis.

De tots és sabut que hi ha polítics que per la seva ideologia republicana i sobiranista han excusat la seva assistència amb correcció i educació, altres ja havien anunciat la seva absència oblidant que son representants de les Institucions i que a nivell personal segurament mai serien convidats, per simple coherència, molts d’ells han utilitzat les xarxes socials com altaveu per expressar el rebuig a la monarquia amb una manifesta mala educació, mal gust i falta de respecte..

També ni ha que aprofiten la facilitat que donen Ses Majestats els Reis per fotografiar-se amb Ells i penjar les fotos al Facebook perquè els puguin veure que han estat uns del “escollits”. Està bé fer-se fotos, però no em sembla tant correcte penjar-les a les xarxes socials.

També ni ha que no se sap per quin motiu els han convidat, any darrere any, en la meva opinió aquesta recepció hauria de ser rotatòria, noves cares, al ser “numerus clausus” no ni caben més i quan en conviden a un, en lleven un altre.

En aquesta Recepció sempre ha existit la col·laboració institucional entre el Govern de les Illes Balears i la Casa Reial que la vaig començar jo, hi ho vaig fer amb lleialtat, ara s’utilitza aquesta col·laboració per intentar “colar” convidats que puguin interessar al Govern de difícil justificació, però els grans professionals de la Casa Reial, tenen recursos per neutralitzar amb elegància i sense enfrontaments, més aviat el contrari, aquestes “anècdotes”, aquí hi ha la diferència.

La Recepció és utilitzada com a plataforma pels que necessiten notorietat. Hi ha grans personalitats que per la seva discreció no hi assisteixen, però saben bé que la Corona es coneixedora de la seva fidelitat. És bo que la Corona i la societat de les Illes Balears es coneguin millor. Que sigui per molts d’anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
Compartir en Meneame