www.mallorcadiario.com

Som democràtics, #volemvotar

domingo 30 de abril de 2017, 01:00h

El que no cregui, serà sancionat. Lluís Llach, cantautor i també diputat de JxSí, amenaçava així es funcionaris que no acatin ses pròximes ordes golpistes de sa Generalitat. Convé reparar que no xerrava només de complir ordes, sinó de creure en el Procés. Com si volgués alimentar sa concepció messiànica de sa causa independentista, que va començar Artur Mas i li va costar una mala fi de befes i paròdies a ses xarxes socials.

Però no siguem tan exagerats. En Lluís Llach no ha amenaçat ningú. Només ha expressat sa conseqüència lògica si es funcionaris no compleixen ordes des seus superiors, sa Generalitat. I sa Generalitat, que ostenta es poder executiu a Catalunya, no cometria cap il·legalitat perquè estaria emparada per ses “lleis de desconnexió”, que aprovarà es Parlament de Catalunya. Tot aparentment democràtic.

Aparentment. Perquè, en primer lloc, pretenen aprovar sa llei més important del prusés (Lluís Llach dixit) en un procediment exprés, retallant enormement ses garanties parlamentàries. Ademés, la volen aprovar en s’estiu, quan sa ciutadania és de vacacions i podrà passar més desapercebuda. I lo que és més greu (i absurd): pretenen que una majoria de diputats que no arriba an es 2/3 de sa Cambra (majoria requerida per elegir, per exemple, es membres des Consell Audiovisual de Catalunya) i que no representa ni la mitat des ciutadans que varen votar a ses eleccions de 2015 (JxSí i CUP representen només el 47.74% des vots) decidesqui que tots es catalans han de canviar de passaport i, per tant, deixaran d’estar emparats per s’Estat de Dret espanyol per quedar sotmesos a unes lleis desconegudes.

M’estic referint a sa “llei de transitorietat jurídica”. Es petit problema pets independentistes, emperò, és que vivim a un Estat de Dret. Això significa que tothom, fins i tot es legislador, està sotmès a ses mateixes regles des joc: sa Constitució. Encara que sa llei de transitorietat s’arribi a aprovar, mai arribarà a esser vàlida perquè és inconstitucional. Si finalment sa Generalitat s’atreveix a sancionar es funcionaris que desacatin una llei declarada inconstitucional, serà sa pròpia Generalitat, i no es funcionaris, qui estigui violant sa pròpia “legalitat catalana”.

Es golpistes en són ben conscients que tot es seu procés és il·legítim i, què dir-ne, il·legal. Són es primers en eludir garanties democràtiques i reduir sa democràcia a un raquític #volemvotar. En es missatge amenaçador cap an es funcionaris, es diputat de JxSí acabava assegurant: “molts d’ells partiran”. Qui no cregui en el procés… ja se sap, ¡barco de rejilla! ¿Li sona a qualcú? És s’estratègia més tirànica, però també sa més efectiva. Amb una neteja ideològica de Catalunya, es cop d’Estat ja no trobaria opositors.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

2 comentarios