www.mallorcadiario.com

¡¡Bon Dia de Nadal!!

miércoles 25 de diciembre de 2019, 05:00h

He tingut la sort de que enguany coincideix el dia de Nadal amb el dia que es publica aquest article, i ho aprofitaré per felicitar als que estim, a la meva família, als meus amics, als que no ho son també, companys, coneguts, i als que heu dedicats uns minuts per llegir aquest escrit.

Les Festes de Nadal, sempre m’han agradat, tenen el caire religiós del naixement del Bon Jesús, que es un fet significatiu per molta gent, per mi també, que uneix a les famílies, convida a reafirmar els sentiment d’amor, de pau, de tolerància, de perdonar, de recordar als que ja no hi son i que en aquests dies encara els trobem a faltar molt més, i perquè no, a ser millor persones.

Però no tothom té aquest sentiment, ni ha molts que pensen que son unes festes clarament paganes on el màrqueting de les firmes comercials més importants imposen els productes dels millors creatius del món aprofitant la celebració, importada, del Pare Noël per afalagar als nostres familiars i amics, i mentres, amb alegria, esperem l’arribada del Reis Mags d’Orient, que aquests si que duen la felicitat als més petits que esperen amb gran nerviosisme la nit màgica on la majoria rebran les juguetes que amb tanta il·lusió han escrit a la carta enviada als Reis Mags d’Orient.

Les festes nadalenques son especials per jo, hem retornen als dies de la meva minyonia, on el Dia de Nadal es reunia tota la família Milà al voltant de la magnifica taula parada per l’ocasió per dinar a la casa dels avis i dels meus pares a Vilanova i la Geltrú. Un dels records més entranyables d’aquest dia es el pollastre amb prunes i pinyons que feia la meva mare, boníssim, extraordinari, sols igualat per la meva dona. L’altre record es el puro habano que es fumava l’avi Salvador que li agradava aguantar la cendra del puro el màxim temps possible sense que li caigués, crec que d’aquí em ve l’afició als puros habanos.

En la meva etapa professional, les Festes de Nadal, eren importants, tenia la responsabilitat de redactar el text adequat, amb el vist i plau del President de les Illes Balears, de les felicitacions nadalenques institucionals, les cartes a Ses Majestats els Reis d’Espanya, no els d’Orient, i a les màximes autoritats de l’Estat, contestar sense excepció, totes les invitacions rebudes, organitzar el sopar Institucional dels companys de feina de Presidència. (Un altre dia explicaré la ubicació protocol·lària dels assistents en aquest àpat).

També hi ha Nadals més tristos, el 25 de desembre de 1983 va morir a Palma en Joan Miró als 90 anys, record perfectament que vaig avisar al President Gabriel Cañellas l’horabaixa per donar-li la trista notícia.

L’any passat , el dia de Nadal ens va regalar un nou membre de la família, un nebot meu, fill de la meva germana i la seva dona varen ser pares d’en Nadal Karim. Molts d’anys en el seu primer aniversari.

Ahir, nit bona, ens vàrem reunir a sopar a ca nostra amb els meus fills i el meu nét, bon sopar, bons “caldos” bona conversa, i per acabar, un bon puro habano y un bon brandi. Avui Dia de Nadal dinarem acompanyats per la padrina, la meva sogra, un pou de saviesa que no t’aturaries mai d’escoltar-la. Demà dia de Sant Esteve, ens reunim la família Pericàs, que si venen tots serem més de 40 persones, una gran festa.

Lamentablement hi ha molta gent que ho passa malament, que no els hi agrada aquestes festes, altres, no tenen res per menjar, estan sols, no tenen sostre, tenen fred, els malalts que pateixen, la gent gran que també està sola A tots ells els hi vull enviar un missatge d’esperança, associacions i col·lectius que col·laboren desinteressadament i que aporten el seu granet de sorra per ajudar als més necessitats, Asaja, Associació Agrària de Balears, cada any regala aliments a Ca l’Ardiaca per atendre a les persones que viuen al carrer, l’Església dels Caputxins dóna menjar als més necessitats amb l’ajuda inestimable dels voluntaris que preparen el dinar de Nadal pels que no tenen possibilitat de dinar a ca seva o amb la família, grans professionals com els metges i tot el personal sanitari, els cuidadors de les persones majors, tan particulars com a les Residències. Son moltes les bones persones que anteposen al seu interès, les ganes de compartir i d’ajudar als altres, el meu respecte i pensament per totes elles. BON DIA DE NADAL!!!!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame

Foro asociado a esta noticia:

 • ¡¡Bon Dia de Nadal!!

  Últimos comentarios de los lectores (1)

  194589 | San Nicolás - 25/12/2019 @ 20:13:26 (GMT+1)
  Bon consumo elfos.. ho ho ho!!

 • Normas de uso

  Esta es la opinión de los internautas, no de Noticias de Mallorca

  No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

  La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

  Tu dirección de email no será publicada.

  Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.