www.mallorcadiario.com

De les festes de dia

viernes 28 de agosto de 2015, 19:25h
Sa Revolta (Vilafranca), S’embala’t (Sencelles), El much del Reig (Sineu), El Cosso (Felanitx)... són alguns grans exemples de les noves festes –la majoria de dia- que s’han anat covant des de les darreries del segle passat.

Aquestes diades, a parer meu, cerquen donar caràcter a les corresponents festes patronals de cada poble alhora que també són la resposta a “la massificació” i “estantissament” que han sofert bona part de les revetlles de Mallorca en els darrers anys (a causa de la crisi econòmica?).

Sigui com sigui, són una mostra més de què una part de la nostra societat és ben viva. Una societat capaç de reinventant-se en formes i expressions culturals noves però ben arrelades dins la cultura pròpia. Unes noves tradicions que (re)defineixen la nostra identitat, que són d’arrel popular i que es creen, recreen i es modifiquen al ritme que evoluciona la societat.

Potser unes noves generacions, crescudes a l’ombra de la Constitució del ’78, l’Estatut i la Llei de Normalització Lingüística, cerquen deixar la seva empremta al país? Només el temps ho dirà.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios