www.mallorcadiario.com

El resultat electoral de Més

Por Miquel Àngel Mas
viernes 25 de diciembre de 2015, 01:00h

El resultat electoral de MES en aquestes eleccions generals no han estat bons. Les causes són diverses i variades. Per una banda MES ha patit el que es denomina “vot útil”, que no veu a MES i el seu possible diputat a Madrid com a decisiu o determinant i per altra banda PODEM ha assumit el dret d’autodeterminació i el caràcter plurinacional de l’estat forma explícita, postulats bandera de MES. Potser PODEM ho ha fet més per necessitat (el procés català ha obligat a PODEM a reubicar-se), que no per convicció, però el cert és que ara de la necessitat n’ha fet virtut, i fins i tot ara li serveix per evitar un pacte amb el PSOE que en aquests moments dificultaria el seu creixement a costa del PSOE, el seu objectiu últim.

Sembla que bona part dels 62.000 votants de MES s’han vist seduïts per PODEM, que han vist en PODEM una eina per regenerar l’estat i frenar l’onada uniformista i centralitzadora de l’estat.

Però el que passa tampoc és del tot nou, de fet ja va passar als anys 80 a on fins i tot va estar a punt de desaparèixer el PSM pel fort creixement d’un potent PSOE den Felipe González, regenerador, il.lusionador i que fins i tot defensava la plurinacionalitat i el dret d’autodeterminació dels pobles (ho va defensar fins al congrés de Surenes).

MES haurà de meditar i cavil.lar sobre tot plegat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios