www.mallorcadiario.com

Les traves de costes

viernes 21 de febrero de 2020, 03:00h

Sempre hi ha gent que predica les bondats de l’estat central, que ens volen enganar explicant que les autonomies ens costen molt més doblers, que són ineficaces, que duplicam despeses, que amb una gran i única administració tot seia millor, ens volen fer retornar a un passat no gaire llunya quan els serveis que ens oferia l’administració no donaven gaire garanties a l’administrat.

Però després, totes aquestes teories centralistes i de les seves bondats, caven pel seu propi pes, per la caparruda realitat que, dia darrera dia ens fa veure, que les activitats no transferides, són molts de cops les més lentes i ineficaces.

Parlem de la delegació de costes, un altre gran exemple aèria la justícia, avui ens despertam en que costes, com popularment la coneixem, no arreglarà es estralls provocats per la darrera tempesta que va passar per Mallorca i que tots tenim gravats en la memòria la seva força espectacular.

Però això no ver d’avui, els problemes per les administracions locals amb els seus territoris que toquen la mar venen de molt enrere, essent una trava a superar, un munt de tràmits que provoquen la dilatació de qualsevol obra o actuació que s’ha de fer a la zona d’influència marítima.

La diversitat de competències pot arribar a ser caòtica, o al manco per una persona que no té coneixements a nivell professional d’urbanisme i dret, poden trobar, en un petit espai geogràfic, competències municipals, de ports de les illes Balears o de les administracions centrals, pel que tot resulta extremadament lent i el gran perjudicat, com sempre, són tots i totes.

No cal recordar la retirada de vaixells a primera línia, poden passar mesos i mesos, i en el millor dels casos l’ajuntament de torn es ferà càrrec de l’actuació assumint despeses i funcions que no li són pròpies. Les concessions a les platges també poden patir aquests greuges administratius, la lentitud és la senyera de totes elles.

Sempre he cregut que l’administració més propera al ciutadà es la que millor per donar el servei, està ben clar que sempre ha d’haver un control extern, uns normes del joc, unes lleis que unifiquin el territori i el protegissin, però que per arreglar una acera, un tros de passeig marítim, l’engranatge administratiu que intervé em sembla, com a mínim i per ser elegant, poc pràctic.

Cal un altre sistema, cal unificar i apropar les decisions administratives, per fer-les àgils i més justes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios