www.mallorcadiario.com

Diferència entre el 'President de les Illes Balears' i el President del Govern

miércoles 13 de marzo de 2019, 05:00h

Ha arribat a les meves mans una invitació de la President del Govern de les Illes Balears amb motiu d’un Acte de representació Institucional , i no un acte de funcions executives o de coordinació del Govern. Hi ha diferència en la figura del President que es desenvolupa en dues funcions, la de representació Institucional o la executiva i de coordinació.

L’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears en l’article 30, punt 1, cita: “El President de les Illes Balears serà elegit pel Parlament d’entre els seus membres i el Rei el nomenarà”

L’article 31, punt 1, cita: “El President de les Illes Balears nomena i cessa els membres que han de formar el Govern, dirigeix i coordina l’acció de Govern i ostenta la més alta representació de la Comunitat Autònoma així com l’ordinària de l’Estat a les Illes Balears”

Article 31, punt 2, cita. “El President podrà delegar funcions executives i de coordinació en algun dels membres del dit Govern” En el punt 8 del mateix article 32, cita: “En cas d’absència o malaltia del President, ostentarà la representació de les Illes Balears el President del Parlament, sense perjudici que el Govern sigui presidit interinament per un dels seus membres designat pel President”

L’Estatut d’Autonomia sempre fa referència al President de les Illes Balears, aquí hi ha la gran diferència, sols el President del Parlament pot ostentar la representació de les Illes Balears i no cap membre del Govern, en cas de presidir-lo interinament.

Quan el President de les Illes Balears surt de viatge fora d’Espanya, és preceptiu comunicar al President del Parlament el motiu del viatge i les dades que estarà absent. Si en aquesta absència es produís una visita oficial d’un mandatari estranger, seria el President del Parlament qui el rebria, en la seva condició de representant de les Illes Balears, no el President interí del Govern.

L’altre escrit es per delegar temporalment a un membre del Govern que n’assumeixi la presidència per exercir les funcions executives i de coordinació en la seva absència.

Hi ha un tercer escrit que va dirigit al Secretari General Tècnic del Ministeri d’Assumptes Exteriors informant del viatge i perquè comuniquin al Ambaixadorcorresponent la visita del President de les Illes Balears perquè l’atengui i li doni el suport Institucional previst en la visita.

L’article 35 de l’Estatut d’Autonomia cita: Totes les normes, les disposicions i els actes emanats del Govern i de l’Administració de la Comunitat Autònoma que ho requereixin es publicaran al Butlletí Oficial de les Illes Balears. A tots els efectes, aquesta publicació serà suficient per la validesa dels actes i per l’entrada en vigor de les disposicions i les normes de la Comunitat Autònoma. La publicació al Boletin Oficial del Estado es farà d’acord amb la normativa dictada per l’Estat. Queda ben clar quina es la diferencia entre el President de les Illes Balears i el President del Govern de les Illes Balears.

En una invitació a un Acte Institucional propi, lo correcta es que la persona física que convidi sigui el President de les Illes Balears com a màxim representant de les Illes Balears. És molt important y denota professionalitat conèixer i diferenciar quina es la forma correcte de redactar una invitació, i el Govern actual ho tindria que saber. Perquè no ho fan?

P.D. La RAE manté que el masculí genèric s’utilitza per “ambdós sexes i que “no exclueix a la dona

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.