www.mallorcadiario.com

No saber perdre

miércoles 05 de diciembre de 2018, 03:00h

El diumenge passat, dia 2 de desembre, es va produir una desfeta històrica a les Eleccions d’Andalusia, el socialistes que al llarg de quasi quaranta anys havien governat, varen sofrir un capgirell que ni les enquestes més fidels havien pronosticat, una bastonada que no varen saber encaixar de cap de les maneres, la candidata socialista a la Junta Susana Diaz va fer una crida a tots els partits constitucionals per aturar a l’extrem dreta, es a dir a VOX, acusant-los de xenòfobs, racistes i masclistes sense tenir en conte que va treure 12 diputats i això correspon aproximadament a 450.000 votants, per mi una falta de respecta cap a ells amb aquestes acusacions, jo diria que més aviat n’estaven farts de xanxullos i subvencions.

Es cert que hi va haver una abstenció cinc punts per davall que la darrera crida electoral a Andalusia, però no serveix d’excusa per justificar la pèrdua de 14 diputats, el PP també na perdut 7 encara que aqueta pèrdua no sigui tan dramàtica com la del PSOE, ja que juntament amb C’s que en te 21, i VOX 12 i en total en surten 59, son suficients per governar, ja que la majoria absoluta en son 55 diputats.

A mi m’hagués agradat més un pacte PP-C’s, sense VOX, que es fa enfora de lo que per mi es una política conservadora i lliberal de centra dreta, però es un partit legítim i que ha tret un excel·lent resultat amb total transparència, i que controlat pels seus probables paterners, pot ajudar a desenvolupar el canvi que es necessari a Andalusia, ningú recorda com en acabat en Griñan i en Chaves i tot hom callava?

El que te que prendre bona nota d’aquest espectacle es el President Sánchez, que no el desferrarem de la poltrona ni amb aigua bullint, per ell, aquests resultats son un motiu més per continuar, i com no vol continuar si s’està acostumant a beneficiar-se de les avantatges de ser President?, com per exemple la utilització del Falcon, l’Aerbus i l’Helicòpter de l’Estat indiscriminadament, li es igual utilitzar-los per anar de festa, per viatjar de Madrid a Valladolid (190 km.) i enviar des de la Capital el cotxe oficial blindat sols per traslladar-lo des de l’Aeroport fins a la Ciutat, (7km.aprox.) es que no hi ha cotxes a Valladolid que li vagin be? Es tot escandalós, però no, no vos preocupeu, no dimitida ni convocarà eleccions.

En la meva opinió, el nou govern andalús estarà format per el PP i C’s ja que VOX no es voldrà cremar tan aviat estan les eleccions generals tan pròximes i es limitarà a donar suport a la investidura i per governar sense problemes.

Si transportem aquest escenari a les Illes Balears, no m’estranyaria que fos molt semblant, encara que aquí hi tenim un altre peça fonamental que es el Pi que pot acabar d’arrodonir els resultats. Ara bé, ningú es te que relaxar, ara toca fer més feina que mai per gaudir d’una majoria estable de centre dreta, que en la meva opinió es lo que convé a les Illes Balears.

Aquesta seriosa probabilitat fa una porada a l’esquerra, especialment la més radical, com es MÉS, sols tenim que veure el comentari de Bel Busquets, coordinadora de MÉS, que considera un drama la “irrupció de la dreta feixista” ¿i els que son més que uns comunistes i independentistes radicals? Que els hi agrada més ensumar Catalunya que governar per les Illes Balears, corruptes com els altres, quina diferencia hi ha d’una dreta i una esquerra radicals?, sols tenim que tenir memòria. No se com afectarà a l’independentisme de Catalunya, però estic segur que estan preocupats, donant tota la culpa al centra dreta espanyol que no ha fet res més que reivindicar amb els seus vots, un canvi polític a Andalusia.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame

+

0 comentarios