www.mallorcadiario.com

Volem monarquia o república

miércoles 10 de abril de 2019, 06:00h

El diumenge passat varen tenir lloc les votacions simbòliques per expressar el model d’Estat que volen els ciutadans, monarquia o república, varen votar 2.153 persones repartides entre Palma, Artà, Esporles, Pollença i Llubí de les quals un 96% varen escollir la república. Entre tots el vots emesos entre tots els dies, varen votar 3.368 persones, un 94.7% a favor de la república. Vos ho imagineu?, una misèria.

Mallorca te 869.076 habitants, dels quals 865.699 no han votat, no els hi ha interessat, tenen altres problemes més urgents que plantejar-se que ens convé més. Una pantomima, un referèndum impulsat per ajuntaments, partits polítics d’esquerres i persones partidàries de la república amb la seguretat de que el resultat seria un SI, però mai pensaven que fos tan pelat i ridícul com el que han aconseguit.

Un bon article del Sr. Antoni Verd a un diari local, entre altres moltes coses citava “La monarquia que nos dimos con la Constitución del 78 cumple con lo que puede pedirse a la major de las repúblicas”, i te tota la raó, els millors 40 anys en molta temps.

Però, en la meva opinió, la monarquia ha d’ anar alerta, els seus membres no poden gaudir d’una situació privilegiada il·limitada, el compromís amb Espanya i els ciutadans ha de ser estret i constant.

Tal com diu la Constitució el Rei es el Cap d’Estat amb tot lo que significa “símbol de la seva unitat i permanència, arbitra i modera el funcionament regular de les institucions, assumeix la més alta representació de l’Estat Espanyol en les seves relacions internacionals......”, però com tots sabeu, la responsabilitat de governar és del Govern d’Espanya.

Es conegut que el Rei, Joan Carles I va accedir a la Corona de la mà del General Franco, així és, d’una dictadura, però no se li por negar que va liderar la transició amb èxit, i el seu paper en el cop d’estat del el 23 F va ser contundent, importantíssim, crucial per mantenir la democràcia. Ha estat un bon Rei excepte els darrers anys que va perdre el nord. Es proper, simpàtic, senzill en el tracte. Els ciutadans de Palma varen gaudir de la Família Reial com uns dels veïnats més importants en l’època vocacional, i això agradava als ciutadans.

Ara, el Rei Felip VI, no ve tant per Mallorca, a la Reina Letizia no li agrada, s’estima més Astúries, res a dir, però l’acostament de la Monarquia al poble, als ciutadans, especialment als de Mallorca es indispensable, la Casa Reial té molta vinculació amb les Illes Balears, que li han donat molt, a vegades en contra dels polítics de torn, Marivent ha estat un lloc preferent dels Reis Joan Carles I i Dona Sofía, el Govern de les Illes Balears el va dotar de la infraestructura necessària per que els Reis gaudissin de comoditat, però sense luxes, perquè el poguessin gaudir quan volguessin.

Als ciutadans ens agradava veure a la Reina Dona Sofía acompanyada per familiars o amics passejar pel carrer Jaume III o al Rei Joan Carles I assistir i participar a les regates del Reial Club Nàutic de Palma, assistien a quasi tots els lliurament de Trofeus de les regates, eren com a part de la nostra família, es feien estimar. Ara NO, el Rei Felip VI i la Reina Letizia ja quasi no venen, el Rei hi participa molt poc, tampoc venen a presidir els Actes Oficials que amb tanta estimació organitzaven les Institucions i organitzacions a Mallorca, especialment a Palma.

Enguany, al lliurament del 50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia no ha assistit ningú de la Família Reial, i de les primeres autoritats, sols el Comandant General de Balears, per mi, una falta de respecta al Trofeu del nom de Dona Sofía que organitza la Federació de Vela de les Illes Balears i els Clubs Nàutics que hi participen i que amb tanta il·lusió esperen la presencia de qualque membre de la Família Reial.

Jo em sento proper a la Casa Reial, però no m’agrada aquest allunyament a la ciutadania, s’equivoquen, tenen una situació d’acceptació seriosament complicada i en la meva opinió, no es bo separar tan la monarquia del poble. Apropar-se als ciutadans i fer-se estimar és important si volen mantenir la monarquia per molts d’anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.