www.mallorcadiario.com

Anàlisi breu de sa nostra coronacrisi

miércoles 24 de febrero de 2021, 13:24h

Estimats amics,

Vull parlar amb voltros de ses estranyes circumstàncies que vivim.

Avui he anat pes carrers de Palma i he vist molts de negocis tancats, i m'ha impressionat molt perque fa un mes la cosa no estava tan malament.

Com que tenim massa d'informació i, a més a més, n'hi ha molta de mala qualitat, de vegades és mal de trobar un bon punt de vista per interpretar-ho tot. És ver que, a damunt sa crisi sanitària que aquesta nova malaltia ha provocat, s'hi afegeixen ideologies com s'ecologisme, s'inculpació d'altri, s'autoinculpació, es canvi climàtic, i qui sap què més.

Emperò pensant-ho bé, crec que Espanya i sobretot Mallorca han tengut un cop de mala sort i res pus. Sabem que ses epidèmies i es turisme o es moviment de persones són antagonistes, i resulta que molta activitat de sa nostra illa depenia des turisme. Així que hem topat amb un mal enemic.

Esper que es cientifics puguin trobar una cura efectiva i segurament s'hi estan esforçant a les totes. Això ha de menester temps, tal volta anys. Per tant, Mallorca haurà d'aguantar durant aquests mesos o anys fins que surti es remei o sa gent arribi a superar espontàniament aquesta malatia, com va passar l'any 1921, quan se va superar es grip del 1918 sense ni tan sols coneixer-ne sa causa.

Crec que un greu problema que tenim ara és que s'activitat econòmica principal de Mallorca (basada en es desplaçament de persones) i sa millora d'una epidèmia son antagonistes, com també és incompatible un Estat que carrega de gasts ses persones i ses empreses, que estan aturades.

A l'hora d'ara, sobretot és important que s'Estat ajudi o almanco no carregui ses persones i ses empreses, de manera que ses manifestacions i sa violéncia que se'n podrien derivar no se girin contra es turisme i, per tant, se pugui reactivar s'activitat econòmica tot d'una que hagi passat s'epidèmia, que encara pot durar un parell d'anys.

Son temps durs, complicats i incerts.

Podeu enviar-me els vostros comentaris a [email protected]

Salut per tots.

Pere Duran

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios