www.mallorcadiario.com

“Coritos” 128 anys a Lluc

miércoles 11 de septiembre de 2019, 03:00h

El diumenge passat dia 8 de setembre, va tenir lloc a l’Acolliment del Santuari de Lluc, la MISSA D’ACCIÓ DE GRÀCIES I COMIAT DELS MISSIONERS DELS SAGRATS CORS QUE HAN ATÈS PASTORALMENT EL SANTUARI DE LLUC DURANT 128 ANYS, I A L’INICI DEL MINISTERI PASTORAL DEL PRIOR I EL NOU EQUIP, un acte entranyable, molt significatiu, almenys per mi que sempre he pensat que Lluc es el Cor de Mallorca, bressol dels pelegrins que pugen al Santuari per visitar i adorar a la Verge Morena de Lluc, a escoltar els cants encisadors del Blauets que transmeten la puresa de les seves veus, i la visita quasi obligada de molts turistes que no es volen perdre la visita més important al cor de la muntanya.

Els Missioners dels Sagrats Cors i la Diòcesis de Mallorca han garantit la continuïtat del Centre educatiu, i per tant de l’Escolania, una gran notícia, Lluc es mantindrà igual que fa 128 anys, un llarg període de temps amb les seves llums i ombres.

Al llarg de les seves paraules el Superior General dels Missioners dels Sagrats Cors, va demanar perdó per lo que havien fet malament, per lo que s’havien equivocat, no va especificar els darrers fets que tots guardem a la memòria, però ja es qualque cosa.

Conec personalment al nou Prior i al seu equip i tinc la seguretat que gestionaran i dirigiran Lluc com en els millors temps, aconseguint la transparència necessària per donar llum i confiança als pares dels alumnes i als fidels creients en el Santuari més important de Mallorca.

El passar diumenge, coincidiren la Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana que va celebrar la Missa tradicional de cada any a les 9 del matí amb la tradicional ofrena de la part forana i la Missa D’acció de Gràcies que va tenir lloc a continuació a les 11.

Els marxaires de la Pujada anaren a la Missa de les 9 i qualcú va repetir a la de les 11, ja que el motiu no era el mateix, entre elles Catalina Cladera, President del Consell de Mallorca que va pujar a peu des d’Inca i també va quedar al dinar organitzat pel Bisbat per celebrar l’esdeveniment. Imagineu-vos com devia estar de cansada, però va aguantar, va fer aquest esforç en representació del Consell de Mallorca, donant la cara pels ciutadans de Mallorca, gran política.

També hi va haver altres autoritats que varen fer lo mateix que la President, és d’agrair, especialment les que han estat votades pel poble, que tenen el deure d’assistir i representar a la seva Institució davant 128 anys d’història, que sens dubte mereix un gran respecte siguin o no creients amb la religió catòlica, els “Coritos” bé mereixen aquesta atenció.

La President de les Illes Balears, es va estimar més assistir a una reunió a Formentera amb el President de la Generalitat Valenciana, com si no hi hagués un altre dia per aquesta reunió que es pot canviar de data, l’acomiada de Lluc dels Missioners dels Sagrats Cors, no. Però no importa, d’havia pensar la President , hi enviaré un Conseller del meu Govern i ja he complit, nooooo!!, el Conseller del seu Govern que va assistir en representació seva ho va fer bé, però no basta, no és aquesta la imatge que ha de donar la President de les Illes Balears que ens representa a tot els ciutadans, però, vet ací, el diumenge vaig saber que no li agrada que l’ aconsellin, que l’assessorin, de que es lo millor per la seva imatge. Sols vol fer lo que a ella li agrada, assistir als actes que ella vol, no els que li convenen, vestir com ella vol, no com l’etiqueta i el protocol estableixen.

Ni ha que diuen que jo som el “azote” de la President Armengol, no és així, no som el “azote” de ningú, lo que jo vull és que la President de les Illes Balears, la meva President, acompleixi totes les normes protocol·làries adients al seu càrrec, res més. Els 128 anys d’història es van enllestir en una Missa, dues hores i tot es va acabar, això mereix una profunda reflexió i prendre bona nota.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios