www.mallorcadiario.com

Desinformació vírica

viernes 13 de marzo de 2020, 02:00h

No som metge, no som expert amb la matèria, som un simple ciutadà que està constantment bombardejat per un allau d’informació, de notícies, de tweets i missatges, veritats que és mesclen amb mentides o les famoses i actuals fake news, intencionades o no, que a la fi, em provoquen un greu problema de desinformació.

Al 2020, a l’era on tots i totes estem comunicats, en xarxa constant, on les notícies volen, van d’un racó del món a l’altre en segons o minuts, on duim un mitjà de comunicació a la nostra butxaca en tot moment, on quedar-se sense cobertura pot ser un drama de proporcions colossals, em sento, avui en plena era de la informació, més desinformat que mai.

Les institucions també han caigut dins aquest riu que baixa ben desbocat, no seran ni un ni dos els desmentits que des de hospitals, escoles o altres han de fer de notícies que els han atribuït de forma errònia i normalment amb mala fe.

Els vídeos que pul·lulen per les xarxes a cops són d’altres èpoques, llocs o situacions de la que es fa referència, ens diuen que han sentit que això o allò, que un metge que ha estat a Xina ha dit tal cosa, que els polítics ens enganen, etcètera, etcètera.

El darrer, ara mateix, un vídeo del gran Gabilondo, del gran periodista, afirmant de forma clara i directe que tot és una enganyifa de la OMS, clar amb convivència dels laboratoris farmacèutics que han format un lobby de nivell planetari, recorda que la grip A ja va ser el gran negoci de les farmacèutiques i que aquest ha provocat molt manco mortalitat que la grip estacional, i que el gran problema és la definició de pandèmia que varen canviar , no per la duresa de la malaltia, no per la seva mortalitat, sinó pel seu grau de contagi, és a dir, podem estar davant una pandèmia per que es contagia ràpid i molt , però les seves conseqüències poden esser minses, si les comparam amb altres malalties que no creen alarma.

Tampoc em crec el darrer vídeo del senyor Gabilondo, tal volta d’aquí unes hores, veure un altre d’ell mateix dient que es tracta d’un vídeo manipulat i que tot el que allà s’afirma mai ha sortit de la seva boca, que hem de fer, la tecnologia ens ha abocat a això.

Sols podem estar segur d’una cosa que vivim en un món ple de desinformació, que la nostra societat, és més influenciable que mai, que pot reaccionar de la forma més il·lògica i acumular tones de paper higiènic per passar un virus que té uns símptomes pareguts a la grip i que jo savi anar de ventre no és una simptomatologia d’aquesta malaltia.

Tot i lo banal que poden semblar les meves paraules, la meva preocupació és majúscula, en una economia, com la nostra, el tancament de fronteres, la por a viatjar, l’anul·lació d’actes, en definitiva, el negoci de la por, sempre és una molt mala notícia per a les Illes Balears.

Post data: la realitat sempre supera a la ficció i qualsevol informació queda obsoleta al cap de 1 minut.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios