www.mallorcadiario.com

El Govern sempre amb el darrer tren

lunes 07 de mayo de 2018, 02:00h

A les altures d’aquesta legislatura, a un any de les pròximes eleccions i a punt de posar-se els partits en mode campanya electoral, la sensació és que el Govern de les Illes Balears, encapçalat per la presidenta Armengol, sempre arriba tard.

Diversos poden esser els motius d’aquesta inacció o falta de concreció del govern d’esquerres, podria ser per la poca valentia en actuar, però crec sincerament que la causa principal és Podemos. El nostre govern, és avui en dia, ostatge de la formació podemita, que amb les seves clàusules, amb les seves polítiques maximalistes, han fet que moltes de les iniciatives es quedessin pel camí o malbaratades.

Els exemples es repeteixen constantment. La famosa llei turística i la regulació del lloguer turístic, una de les lleis estrella d’aquesta legislatura, encara ara, amb la temporada ja arrencada, la darrera temporada d’aquesta legislatura, ni s’ha posat en marxa. Esteim esperant el primer capítol d’aquest bunyol de llei, la zonificació, tal volta, molts, pensaran que és millor així, millor que una mala legislació no es posi en marxa, però ara per ara l’únic que hem aconseguit és prohibir, deixar molt de petits propietaris de pisos i cases sense uns possibles ingressos, un doblers que és repartien, que arriben a moltes famílies i que dinamitzen el petit comerç i l’economia de molts de pobles.

Saturació, problemes en les carreteres, ja fa estona que el Pi, Proposta per les Illes, demanava una limitació dels cotxes de lloguer. Que grans multinacionals dels renta cars disposin de barra lliure, que puguin desembarcar any darrera any milers de cotxes que no deixen beneficis directes a les illes no és de rebut. Matriculats a municipis de la Península per què els surt més barat, aquí patim les seves conseqüències, carreters saturades, entrades a Palma impossible, pagant les carreteres de les nostres butxaques, ni ens retornen doblers abastament per tenir-les en condicions, sempre som els mateixos que feim un sobreesforç, per beneficiar a les grans empreses foranes. Ara comencen a parlar de regular el sector, ara comencen a parlar de millorar el metro, ara ho començaran a estudiar, una infraestructura que ja hauria d’estar en marxa, com a mínim fins al Parc Bit i l’hospital de referència de les illes, i en procés d’estudi un transport ràpid i còmode fins l’aeroport, com qualsevol ciutat europea. Ara parlen de la millora de la xarxa de autocars, ja veurem com acaba, por em fa.

Aquesta passada setmana el president del Pi, Jaume Font, demanava sobre la regulació del tot inclòs, una reivindicació que fa estona que demana, un compromís de l’actual Govern, un altre mandat parlamentari sense complir. Després ens omplirem la boca en contra del turisme de gatera, en contra de les imatges de nois i noies tirats per platges i carrers de les illes, que poden anar a hotels barats i beure tot el que volen, cal regular el tot inclòs en qualitat, no importa perseguir aquest model però si que hem de saber el que volem, el que necessitam i cap a quin model turístic volem anar.

Podríem posar molt més exemples, però el que tenc ben clar és que la senyora Armengol sempre arriba tard, la motxilla de Podemos pesa massa, Presidenta.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.