www.mallorcadiario.com

Galeries de la Plaça Major, despropòsits absolut

Por Rafel Ballester
viernes 13 de septiembre de 2019, 03:00h

Escucha la noticia

No fa tant, sols uns mesos, tots els polítics s’omplien la boca en la defensa i suport del petit i mitjà comerç, del comerç de proximitat, com a vertebrador dels pobles i les ciutats de les illes, com a conformador i senya identitària de la vida dels barris, places i carrers, com a ferramenta de cohesió social d’un poble, que cada cop més aviat perd el que era, perd el tu a tu, la proximitat.

No record exactament el que varen dir els representants de l’actual pacte que govern de l’ajuntament de Palma sobre la defensa del comerç de proximitat a la ciutat illenca, però no anirem molt desencaminats si pensam que les esquerres palmesanes, ara juntes i contentes amb les seves cadires respectives, feren bandera de la necessitat de protegir les petites botigues que encara queden al centre de Palma, que lluiten dia a dia per sobreviure i encarar un futur amb millors condicions que les actuals.

Idò davant aquestes paraules els fets, un fets més que desagradables i desafortunats, que com un carrerany han anat degotant pels mitjans de comunicació aquest darrer dijous de setembre. Un darrera l’altre, des del regidor del ram podemita al socialista batlle, han manifestat la seva total despreocupació pels petits negocis que han aguantat a la zona, han demostrat la seva total falta de previsió i sobretot la seva absoluta manca de sensibilitat i empatia cap a la gent que far la seva feina dia a dia.

La veritat és que és mal d’entendre que quan tots sabien que ahir s’acabava una concessió que ve de 50 anys enrere no tinguessin ni la mes petita idea de que volen fer amb aquesta, no tinguessin ni la més petita visió de futur per una zona clau del centre de Palma, no s’entén de cap de les maneres i quan s’escolten les declaracions del batlle o del regidor encara menys, tirant pilotes fora, dient que han de parlar amb tot-hom, que han de veure que feran, però de que van, no podien parlar fa un mes, o un any, si tots sabien que acabava avui, no podien fer la seva feina que es pel que els paguen, no podien tenir certa previsió, es veu que això no va amb aquest ajuntament, ja veurem, ara tancam, i demà ja parlarem.

No admet dir que tots els polítics son iguals, Josep Melià, per exemple, fa mesos que avisa de la problemàtica de les galeries de la Plaça Major, basta fer una ullada al seu tweet. Com exemple un botó, en el darrer demana al govern de Palma “quina gestió n’han feta dels locals i quines mesures adoptaran a partir d’ara?”. La resposta, malauradament, està clara, no han fet res de res i ara muntaran una comissió per seguir fent el mateix que ara, inoperància i desídia.

Toni Fuster, president de la PIMECO, ja ho apunta “ És vergonyós que l’ajuntament de Palma hagi esperat el darrer minut per comunicar la decisió de desallotjar les galeries de la Plaça Major”. Benvolgut amic Toni, tens més raó que un sant, no és pot esperar gaire més d’aquest equip de govern que no sap cap on va.

Ja diuen que a la boca li fem dir el que volem, però a l’hora de passar de les paraules als fets ja no és el mateix, poc cal esperar de l’actual equip de govern de Palma, un tripartit que no te ni model de ciutat ni ganes de fer feina per ciutat. Els fets avalen el meu pessimisme, la falta de previsió és total i la inactivitat la seva senya d’identitat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios