www.mallorcadiario.com

Oferta hotelera i l'ecotaxa

miércoles 06 de julio de 2016, 01:00h

Imagineu-vos un cap de setmana a la costa nord est de Mallorca amb motiu de la inauguració d’un magnífic Hotel, possible Hotel de referencia d’alta qualitat d’aquella zona hotelera, en una gran festa molt ben organitzada sense escatimar recursos, degustació de plats preparats per quasi tots els millors cuiners de Mallorca en perfecte maridatge en bons vins i gran diversitat de begudes .


Per no tornar a Bunyola després de la festa, la meva dona i jo quedarem a romandre a un Hotel teòricament de quatre estrelles de la zona. Havíem fet la reserva una setmana abans, tot conforme. En arribar, a l’ hora baixa, no vàrem tenir habitació i ens varen donar un apartament, no ens vàrem queixar, però lo sorprenent es que ens varen fer pagar quan férem el “check in”, habitació i ecotaxa. Tot seguit ens varen indicar on era, “¿Veuen aquell bloc d’apartaments?, es allà” sense cap mes explicació, per lo qual ens pensàvem que hi hauria qualcú per indicar mos on era, Idò no, vint minuts cercant, quan el trobarem, olor a humitat, gelera sense aigua, però vàrem pensar que per un vespre no passava res. La televisió estava a la sala, de les mes antigues i petites i una molt mala recepció de la imatge, però lo mes sorprenent es que no hi havia cap canal en espanyol, els pocs que hi havien estaven amb alemany i anglès. Està clar que en aquest Hotel els ciutadans de Mallorca i de la península no tenim dret a veure la televisió com a mínim en un canal en una de les dues llengües de les Illes Balears.
Quan va ser l’hora d’anar a dormir, ten dones conte de la precarietat dels coixins del llit, antics, prims, devien tenir una gruixa de cinc centímetres i no feien massa olor a net, sort que a l’armari ni hi havia mes, iguals de raquítics, jo vaig despertar-me amb un bon mal a les cervicals.

¿Com es pot oferir aquest tipus d’allotjament?


La veritat sigui dita, es que el berenar era bastant complert, excepte el cafè, els sucs i els tassons de plàstic que no encaixen en un Hotel teòricament de quatre estrelles.
No soc partidari de l’ecotaxa, (deix aquest tema per un altre article), però si el Parlament de les Illes Balears la ha aprovat, es te que complir. Ara be, tan amb ecotaxa com sense, els establiments hotelers tenen que donar un bon servei, l’adequat a la seva categoria, ni millor ni pitjor, els clients tenen que estar satisfets, tenen que voler tornar, els hi tenim que oferir cortesia, professionalitat, es igual que siguin estrangers o autòctons, no es te que escatimar.
Els hotelers que sols volen acumular el màxim de guanys per temporada i que ofereixen els servicis imprescindibles, no estan en el camí correcte, no ajuden al turisme de sol i platja, que de moment es el majoritari i que sens dubte es mereixen un servici adequat als nostres dies, no com fa trenta anys.

El turista te que ser el nostre amic, el volem, el necessitem, el tenim que cuidar amb tots els àmbits. No perquè ara sigui tems de batre rècords el tenim que tractar pitjor. Els hotelers tenen que pensar en el futur, un dia, quan l’estabilitat torni als països veïnats amb una bona oferta turística, això pot tornar a la racionalitat de fa uns anys, tenen que tenir memòria curta. Ecotaxa, ara si, però sempre amb una bona oferta turística pròpia de les Illes Balears.

La cita d’avui: La joventut es el moment d’estudiar la saviesa, la vellesa ,el de practicar-la.


Jean Jacques Rouseau

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
1 comentarios
Compartir en Meneame