www.mallorcadiario.com

Open Arms, sí o no

miércoles 28 de agosto de 2019, 05:00h

Vull donar la meva opinió sobre el conflicte del Open Arms, una opinió senzilla sense voler entrar en comparacions amb altres, però és la meva. El gran Arturo Pérez-Reverte va escriure un extraordinari article en que afirmava que això de la migració no es nou, que ve d’enrere, del temps dels godos i l’emperador Valente. Que es lo que passa en aquest conflicte? Hi ha tràfic de persones tal com diuen veus no se si massa ben informades ? els refugiats de guerra com en Alí Maray, estudiant d’enginyeria, que ha passat per un calvari, busquen sortir del seu país, immers en una cruenta i llarga guerra per trobar un camí cap a la salvació i poder aconseguir un futur amb dignitat, és ben lícit que ho intentin, fins i tot paguen uns bons doblers -que no sabem el seu destí final- , per tal de sortir d’aquesta infàmia. És bo recordar que l’any 1939, els que varen perdre la tràgica confrontació entre germans, també varen migrar, molts a França, uns, allà varen refer la seva vida, altres varen tornar a Espanya després de 40 anys de dictadura, però és evident que les circumstàncies eren diferents.

Es un negoci de les ONG’s per rebre subvencions ? hi ha qualque tema inexplicable darrera? A mi em va semblar com a mínim sorprenent com varen rebre la notícia de la Fiscalia Italiana que els ordenava desembarcar a Lampedusa, molt bé les abraçades, i els bots d’alegria d’alguns, però no en vaig veure cap dels que estaven malats, marejats i desanats després de quasi 20 dies de travessia i que segurament no es podien aguantar drets.

Estic segur que sols volien donar gràcies a Déu o a Alà o a qui els havia ajudat per acabar amb aquesta tragèdia. La Vicepresident del Govern d’Espanya, Carmen Calvo -que no és Sant de la meva devoció- ha dit que l’Open Arms no tenia permís per rescatar migrants, que podia ser un segrest i que podien ser castigats amb una multa de 901000€, que passa aquí? En quina situació es troba l’Open Arms?

El Govern de l’Estat i el de les Illes Balears, estan disposats a gastar una bona quantitat de doblers en favor dels migrants, l’Estat envia el vaixell Audaz de l’Armada per traslladar i desembarcar els migrants que els hi toca a Mallorca i el Govern de les Illes Balears en col·laboració amb el Bisbat de Mallorca preparen l’allotjament per quan arribin a Palma. Està bé, no s’ha de deixar de socórrer a ningú, però quan estiguin bé i en condicions, la Unió Europea se’n faci càrrec, si es que son capaços d’entendres entre ells i solventar el problema.

Perquè aquí, al nostre País, hi ha molta gent que té necessitats, que passen penúries per arribar a final de mes, amb unes pensions de jubilació insuficients per molta gent, ciutadans que han treballat tota la vida pagant els impostos corresponents, les precàries pensions de viudetat, que per acabar ho d’arreglar, les dones cobren menys que els homes, una injustícia. La sanitat pública -una de les millors del món- que està a l’abast dels migrants amb les mateixes condicions que nosaltres, però que si una o un malalt va a Urgències amb un dolor insoportable, el fan esperar juntament amb tots els altres, que la majoria sols tenen una al·lèrgia o un refredat i podrien ser atesos a un PAC, idò els que posen inconvenients per donar preferència al pacient que més ho necessita i que te dolor, son els migrans, que venen a Espanya i duen tota la família per rebre les atencions operatòries que al seu país no reben, i una vegada curats tornen a ca seva, -ho sé ben cert- i mentre, aquí, nosaltres que paguem religiosament, a sofrir les llistes d’espera, setmanes i mesos, ha vegades quan te toca ja es irreversible perquè la enfermetat ja ha fet els seu tràgic camí.

Una de les coses més al·lucinants que he llegit els darrers dies es que l’Obra Cultural Balear ha demanat al Govern de les Illes Balears ajudes perquè els migrants aprenguin el català, increïble!!! quina “vitamina” s’han pres els directius de l’OCB per fer aquestes demandes. No crec que els migrants vulguin que el català sigui prioritari en la seva situació, ni els que arriben en “pateres” o amb el Audaz. El ciutadans de les Illes Balears lo que volem és no deixar d’atendre a ningú que ho necessiti, sigui o no migrant, parli o no català, però això sí, que mai cap nouvingut ens passi davant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame

+

0 comentarios