www.mallorcadiario.com

Similituds

lunes 27 de septiembre de 2021, 05:00h

Cercar similituds en segons quins temes, tan siguin positives com negatives, no sempre es fàcil, encara que llegint els mitjans de comunicació sempre ni ha. La setmana passada un articulista escrivia sobre el menyspreu que van donar el polítics de la Generalitat de Catalunya a la bandera d’Espanya, la similitud està amb el tracta que dóna a les banderes el Govern de les Illes Balears.

Es incomprensible que’l Servei de Protocol de Presidència del Govern d’Espanya, acceptés el tracte tan humiliant que varen donar a la bandera d’Espanya, com recordareu, les declaracions del President Sánchez al mitjans de comunicació amb motiu de la visita a Catalunya, les va fer davant de les banderes Espanyola i la senyera de Catalunya, com es preceptiu atenent a la Llei de les banderes, l’espanyola perquè es la de l’Estat, la de tots els espanyols i la senyera perquè estan a Catalunya, una de les 17 Comunitats Autònomes, els hi agradi als independentistes o no, però quan li va tocar el torn del parlaments al President Aragonès, d’una manera furtiva, varen llevar la d’Espanya, inaudit, incomprensible, il·legal, mala educació.

Com diu aquest articulista al qual m’he referit abans, això no ho haguessin fet en altre bandera de qualsevol País del món, no s’atrevirien, la Diplomàcia no els hi deixaria fer, en cap cas.

I ni ha més, varen aconseguir que el President Sánchez fes una reverencia a la Senyera amb l’excusa que era un acte de respecta en el moment que’l banderer de la Companyia d’Honors del Mossos la va brandar.

Aquesta davallada de calçons del President d’Espanya en la seva vista a Catalunya, imposada pel President Aragonés no l’entenc de cap manera, perquè uns volen imposar un ús de les banderes fora de la Llei i els altres els accepten.? El President Sánchez no pot humiliar la bandera de tots els espanyols davant una Comunitat Autònoma que només una meitat vol ser independentistes, però l’altre meitat, NO, en Sánchez sols la representa com a president del Govern d’Espanya, estic segur que molts d’espanyols no li perdonen, no es pot ofendre a una majoria per una grapat d’independentistes d’extrema esquerra, Espanya no es mereix aquest President, no es pot vendre la bandera d’Espanya perquè ell pugui continuar a la Moncloa.

La similitud amb el Govern de les Illes Balears, es que a la seva President tampoc li agraden les banderes, el dijous passat la Ministra d’Hisenda i Funció Pública, Maria José Montero visità Mallorca per reunir-se amb la President Armengol, varen escollir Raixa, que per cert, hi participava la Presidenta del Consell de Mallorca, titular de Raixa, però no varen comunicar la visita al Batle de Bunyola, que es el municipi on pertany Raixa, falta de cortesia i coneixement del Protocol, el Cap de Protocol de Presidència no pot permetre aquets errors.

Una reunió en que no hi havia banderes, les visites de Ministres, ambaixadors o alts càrrecs a les Illes Balears es caracteritzen perquè a la sala on es reuneixen amb la President Armengol no hi ha cap bandera, ni la d’Espanya ni de la Comunitat Autònoma, però si a la sala de Premsa, està ben clar que hi surten perquè estan fixes. Es curiós, perquè ni el responsable de Comunicació ni de Protocol a un Acte a Sant Joan de Déu, se’n donaren conta que a les imatges de la President a la Roda de Premsa hi sortia una senyalització de bany de dones...

Hi a moltes més similituds, però les deixarem per un altre article.

PD. La referencia que faig a la Secretaria de Protocol de Presidència, es perquè facin bé la seva feina, no es fàcil tenir la independència per poder aconsellar sense problemes a la màxima autoritat política de les Illes Balears, però es imprescindible, formar part de la professió.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame

+

0 comentarios