www.mallorcadiario.com

50 Trofeo S.A.R. Princesa Sofía Iberostar (2)

miércoles 03 de abril de 2019, 04:00h

Vaig tenir l’honor de ser un dels convidats a la Gala del 50 TROFEO S.A.R PRINCESA SOFÍA IBEROSTAR i gaudir de la possibilitat de saludar a vells amics i coneguts i altres amics corals del dia a dia present.

Va ser un bon acte, la presencia de S.M. la Reina Dona Sofía sempre es un valor afegit que il·lumina de solemnitat i dignitat als actes que presideix. Va ser un acte senzill però ben organitzar per la Casa Reial, el Govern de les Illes Balears i l’Organització del Trofeo.

La projecció del vídeo commemoratiu dels 50 anys d’història del “Sofía”- així es referien qualcuns dels participant entrevistats- va ser emotiu, una pinzellada dels 50 anys de la mà d’alguns dels guanyadors del Trofeo, que varen qualificar la badia de Palma com un dels camps de regates més importants del món.

Palma és única, té la millor planta hotelera de la mediterrània, i es una de les millors ciutats del món per viure-hi, i reuneix tots els al·licients que permeten als regatistes gaudir de la nostra tradició acollidora amb els nostres visitants.

A l’acte d’ahir, els convidats - que ni havia molts que no els coneixia - representaven majoritàriament el món de les regates, mitjans de comunicació, convidats com jo que a nivell institucional vàrem col·laborar a organitzar el protocol del lliurament de Trofeus, d’això ja fa molts d’anys, i les autoritats. Molt bé la President de les Illes Balears que amb la seva assistència va donar suport a S.M. la Reina Dona Sofía, lamentable les absències del President del Parlament, del Batlle de Palma i del President del Consell de Mallorca que una vegada més no han sabut representar les institucions que presideixen. El Comandant General de Balears, sempre correcta, assisteix a tots els actes institucionals, la presencia de la Ministra de Turisme - mai havia assistit cap Ministre al Trofeo - va motivar que assistís la Delegada del Govern a les Illes Balears, que estic segur que ho hagués fet en qualsevol cas per la seva condició de regatista, i també la Secretaria d’Estat de Turisme, que tampoc havia vingut mai a cap acte del “Sofía”, excel·lent, per la seva assistència, està clar que es un any electoral.

A l’hora dels parlaments és quan vaig trobar a faltar que ni havia que no coneixien l’esperit del “Sofía”, lo més ridícul es repetir lo mateix en tots els discursos. Els caps de premsa o qui sigui que els hi prepara les paraules a les autoritats no han estat a l’alçada, tots s’han repetit en anomenar a Jaume Enseñat i al Almirall Marcial Sánchez-Barcaiztegui, que s’ho mereixen, però que no tots els que parlen ho han de fer. Als que si els hi pertocava era a Jaume Carbonell en representació del “Sofía” i a S.M. la Reina Dona Sofía, tant la Ministra de Turisme com la President de les Illes Balears tenien altres arguments per parlar de la regata sense trepitjar les paraules dels altres, especialment de S.M. la Reina Dona Sofia.

Ningú va parlar del Presidents dels Clubs Nàutics que al llarg de tants d’anys els seus clubs han acollit vaixells que han participat en el Trofeo, sense ells, no hagués estat possible, tampoc es varen tenir en compte als jutges i comissaris que han impartit justícia al lluitar per que la igualtat en les regates fos possible, sense avantatges i que ningú en surti beneficiat. La llista és molt llarga, no és necessari anomenar-los un per un, però si globalment, era de justícia.

Va ser molt evident qui coneixia el “Sofía” i l’estima i els que ho feien per pura retòrica i sortir del pas del compromís d’un parlament. En la meva opinió el TROFEO S.A.R. PRINCESA SOFÍA IBEROSTAR es massa important per utilitzar-lo per fer discursos de cara a la galeria, i sense cap convicció de qualcun dels qui els pronunciava.

En definitiva, deixant a un costat aquest tema, que em va cridar l’atenció, va ser una bona Gala que va convèncer a la majoria d’assistents, però com he dit abans, la distinció la va donar les paraules i la presencia de S.M. la Reina Dona Sofía, que amb les seves paraules va clausurar la Gala. Que pugui presidir el TROFEO S.A.R PRINCESA SOFÍA per molts d’anys.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.