www.mallorcadiario.com

Davant unes altres eleccions generals

viernes 22 de febrero de 2019, 02:00h

Unes altres eleccions generals, després de dos governs fallits, després dels intents de la dreta i de l’esquerra per desenvolupar i tirar endavant una complexe legislatura, l’única sortida possible que han trobat ha estat interpel·lar, demanar, un altre cop, a la ciutadania que digui el que vol.

Però, i si el resultat no és clar, definitori o majoritari, com així indiquen enquestes i politòlegs, que passara?. Ens enfrontam a un bucle electoral per la incapacitat dels polítics de dialogar i arribar a acords?. Ens plantejam un «dia de la marmota» fins quan l’esgotament ciutadà doni els resultats desitjats pels grans interessos?.

Cal canviar ja de forma de pensar, els bipartidisme està obsolet, els blocs i la confrontació constant no són el camí, cal una nova cultura política, la del diàleg, la de l’acord, no podem voler el tot o res, per que ens quedarem amb el res, cal donar veu a totes les sensibilitats, cal escoltar més i aprendre d’altres democràcies que ja fa anys que s’han instal·lat amb la cultura del pacte i on les majories ni estan no se les espera.

Davant aquesta nova conjuntura política , el Pi de Jaume Font i Josep Melià, ha reivindicat la importància, cabdal en aquests moments , de tenir una veu pròpia a Madrid, de tenir un representant que sols respongui als interessos de les illes, és la gran oportunitat, és el moment, davant la fragmentació, una veu, una diputada o diputat pot tenir un pes fonamental.

No podem perdre un altre cop el temps, no ens podem lamentar i enyorar el que ha aconseguit Canàries amb la seva diputada al congrès els darrers anys, com per exemple un nou règim especial o inversions estatals per més de 1000 milions d’euros.

La miopia de MES aquest cop ha estat més que evident, la seva estratègia de primar un bloc d’esquerres en vers d’un bloc insular em sembla un brindis al sol, una decisió que no dur enlloc, que naix ferida de mort, no crec que cap analista seriós penses que els socialistes acceptarien l’envit, i amb els podemites ja sabem com va acabar la passada aventura pesemera , amb més pena que glòria i amb magres, molts magres , rèdits pels habitants de les illes. Una altre oportunitat perduda, però ara ja queda ben clar qui està en contra de fer un ampli bloc insular per defensar els gran reptes d’aquest petit país en mig del mediterrani s’enfronta.

El Pi, Proposta per les Illes Balears, és posa davant un gran repte, en un moment complex, a prop de les eleccions municipals, insulars i autonòmiques, que ha preparat amb detall i esforç durant els darrers quatre anys, amb una greu polarització dels missatges polítics estatal, la veu del seny i de la moderació ha de tenir el seu espai, un espai que sempre ha caracteritzat el tarannà illenc i que ara, el PI, te la gran oportunitat de protagonitzar i d’encapçalar.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)
Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.