www.mallorcadiario.com

El nou comitè d’El Pi de Palma

lunes 13 de noviembre de 2017, 02:00h

Despús-ahir dematí elegírem al Centre Flassaders a Pep Melià com a flamant president del comitè d’El Pi de Palma. He escrit la primera línia d’aquest article però se’m farà difícil completar la resta pel simple fet que aquesta vegada em toca ser-ne art i part. Juntament amb en Toni Fuster, que va ser el candidat a Cort pel Pi de Palma a les darreres eleccions autonòmiques, m’ha tocat la feina i responsabilitat d’exercir-ne la covicepresidència. Josep Franco hi desenvoluparà les funcions de secretari.

En el seu discurs, tant el president sortint, Tomeu Lladonet, com l’entrant, citaren la importància crucial de Palma a les properes eleccions autonòmiques del 2019. Melià va reconèixer que Lladonet havia menat bona part de la llarga travessia pel desert que han estat aquests dos anys i mig a Ciutat sense representació consistorial, encara en falta un i mig més i El Pi no es pot permetre el luxe de continuar absent al consistori ciutadà més enllà de maig del 2019.

Necessita ser present almanco en aquesta institució si es vol ascendir a segona divisió. A primera, ai las, cap partit que no sigui d’obediència estrictament estatal hi ha pujat mai perquè això voldria dir posar els peus a Madrid —i a Estrasburg!— amb un diputat, i la primera fita no l’ha assolida mai cap formació balear. La segona, que pareix estratosfèrica, s’haurà d’aconseguir sumant suport de partits de la mateixa corda com el Partit Nacionalista Basc, Coalició Canària o els Demòcrates Valencians.

Palma, en canvi, resulta un objectiu molt més assequible per al tàndem de Font i Melià. Havent-se celebrat el II Congrés del Pi el passat mes de maig al Conservatori, hom preveia que durant els sis propers mesos s’anirien renovant les diferents juntes locals que permeteren als autonomistes obtenir un excel·lent resultat als passats comicis de l’any 2015. De llavors ençà, s’han renovat comitès com el de Sa Pobla, Sencelles, Petra o ara Palma i crec que s’ha de posar en relleu que El Pi de Ciutat hagi estat un dels capdavanters a l’hora de regenerar el seu equip perquè això és prova de la confiança depositada i les messions que hi ha posades tota la formació. Properament, la resta de poblacions aniran fent llur renovació de cares i el partit es tornarà a posar a punt per al 2019. Si Déu vol i ens dona forces serem aquí per continuar-ho comentant.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de mallorcadiario.com

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.