www.mallorcadiario.com

El lider

lunes 14 de septiembre de 2020, 03:00h

En quasi totes les professions hi ha o hi pot haver un líder. Però que es un líder?,1. Persona que encapçala i dirigeix un grup o moviment social, polític, religiós, etc. “líder polític” 2. Persona o cosa que ocupa el primer lloc en una classificació o competició. “el ciclista francès ha estat líder durant tres etapes”. El líder te que tenir carisma, preparació, professionalitat, dots de direcció i moltes més qualitats que el qualifiquin per ser un líder. Lideratge es el conjunt d’habilitats que un individu te per influir en la forma de ser o actuar de les persones o un grup determinat, fent que aquest equip faci feina amb entusiasme i aconsegueixi millor els objectius, encara que tots sabem que hi ha personatges mal anomenats líders.

En la meva opinió, els mal anomenats líders, son aquets sindicalistes que son alliberats de feina que dirigeixen els grans sindicats, la majoria d’ells sense la preparació suficient per exercí aquest càrrec, no com els l’enyora’ts Marcelino Camacho, primer secretari general de CCOO durant 1976-1987, Nicolás Redondo, Secretari Polític d’UGT des de 1973 i després Secretari General fins 1994, Antonio Gutiérrez, Secretari General de CCOO 1987-2000, aquets si que eren liders, que sense ser un pou de saviesa varen liderar i ajudar a molts de treballador en aquelles hores de canvis.

Els líders polítics, aquí a Espanya quasi mai han arribat a l’altura que s’esperava d’ells, si excloíem a Adolfo Suárez i a Felipe González la primera legislatura i meitat de la segona, pocs han donat la talla, se’ls anomena líders perquè son els Secretaris Generals o Presidents d’un partit i que després han presidit el Govern d’Espanya i això els ha permès gaudir d’una popularitat independentment de la seva capacitat o de fer una feina ben feta.

He conegut polítics corruptes però grans líders pel seu país, com en Jordi Pujol, que reclamava el 3% de comissió, però que fins que no es va fer públic, gaudia de la confiança de la majoria de ciutadans de Catalunya. Els Presidents Chaves i Griñan, de la Junta de Andalucía tampoc se n’escapen, no com a grans líders sinó per presumptes corruptes

A les Illes Balears, els presidents em mereixen tota la consideració, excepte un que està pagant els seus errors, tots varen fer les coses raonablement ben fetes, uns més que’ls altres, però cap sen va dur un cèntim a la butxaca, el que no va acomplir amb les normes de transparència, no se l’hi ha pogut demostrar que s’endugués cap dobler (un dia entraré en detall de moltes cosses) tots varen ser líders en el seu moment, no ni havia cap de beneit, això si, uns tenien més empenta, altres més tímids, altres varen arribar de rebot, jo vaig aprendre de tots ells, tant per be com per dolent, però vaig aprendre de qui te pots fiar i de qui no, ni ha que no ho aconseguiren.

A mi m’il·lusiona més un líder esportiu, en Nadal, que endemés de ser ho, ajuda a les causes que ho necessiten i passeja el nom de Manacor per tot el món, en Mesi, el millor futbolista del món encara que la darrera actitud que ha tingut amb el Barça no m’agradi gens, en Indurain, cinc vegades seguides guanyador del Tour de França, esper que en Enric Mas pugui consolidar-se pròximament com a líder, encara no ho es. Els lideratges professionals també m’entusiasmen, els que destaquen dels altres, els que tenen empatia, els que ajuden als demés, però que no en fan ostentació, aquets son els mèus.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame

+

0 comentarios