www.mallorcadiario.com

Me importa un; comino

viernes 10 de enero de 2020, 03:00h

Poc vaig seguir els llargs debats d’investidura, se que com a persona que li agrada i interessa la política és un error, però el teatre viscut darrerament, en una campanya electoral inacabable, que fa anys que dura, m’han esgotat les ganes d’empassolar-me el debat d’investidura.

De totes maneres he de reconèixer que encara vaig enganxar certes parts de la maratoniana sessió. Primer cal declarar-me fan número 1 del diputat Aitor Esteban del PNV, la millor intervenció de la jornada, o millor dit, jornades, moderat, sense crits ni insults, clar, va posar el punts damunt les i, demostrant, que, malauradament, no tots els polítics són iguals.

Altres intervencions varen ser més o manco encertades, suposo que també influeix les predileccions de l’oient, però el discurs en general va ser barroer i simplista. Orfe d’una veu illenca vaig entendre que aquesta legislatura les illes serien inexistents, com sempre.

Però per coses de l’atzar vaig veure en directe les intervencions dels grups minoritaris, entre ells el d’una Ana Oramas desconeguda, que es va passar, els pocs minuts que va parlar, demanant disculpes pel seu vot i la seva habitual contundència va desaparèixer per mostrar una inseguretat manifesta. Però també vaig tenir la mal sort d’escotar les proclames de la senyora Bassa.

“Me importa un comino la gobernalidad de España”, va dir Montserrat Bassa diputada d’Esquerra Republicana de Catalunya. Puc entendre la situació personal de la Montserrat Bassa, puc empatitzar més o menys amb ella i la seva difícil situació familiar, però les seves paraules transcendeixen més enllà, els diputats i diputades representen un territori, uns votants, un ideari, per tant, les situacions personals queden relegades.

Encara més desafortunades, en la meva opinió, per que el seu partit participà en donar la governabilitat de l’estat espanyol a un determinat partit, per tat, participen en la decisió i això signifiquen que no els importa un pebre, ja que han pactat i decidit una opció, podent triar el no que hagués estat molt més conseqüents amb aquesta trista afirmació.

Crec que a tots els membres del Congrés dels Diputats els ha d’importar la governabilitat d’Espanya, la felicitat dels seus habitants, la prosperitat econòmica, el progrés, la igualat, i un llarg etcètera, independentment de que vulguis o no pertanyé a l’estat espanyol. Puc voler ser o no de la Unió Europea, però no puc anar al parlament europeu, triar amb els meus vots un president i dir que m’importa un rave, tota decisió política té unes repercussions i el vot d’Esquerra també.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

Compartir en Meneame


Normas de uso

Esta es la opinión de los internautas, no de Noticias de Mallorca

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes.

La dirección de email solicitada en ningún caso será utilizada con fines comerciales.

Tu dirección de email no será publicada.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.